A czy możesz mi odpowiedzieć jaki sens ma wysyłanie sampli w JPG skoro można w RAW ??? Rozumiem że to oszczędność lub nowy rodzaj cyberekologii która ma na celu ochronę dziewiczych transferów ???
A czy możesz mi odpowiedzieć jaki sens ma wysyłanie sampli w JPG skoro można w RAW ??? Rozumiem że to oszczędność lub nowy rodzaj cyberekologii która ma na celu ochronę dziewiczych transferów ???
Rozumiem, że pytanie do mnie... cóż ja zdecydowanie wolę i jestem zwolennikiem dzielenia się samplami w RAW niż w JPEG, ale jeśli komuś nie chce się bo ma wolne łącze lub nie ma czasu na wysyłanie kilku RAWów po przeszło 20MB każdy to przecież go nie zmuszę![]()
Odnośnie mitów czy też realiów na temat nieostrych eLek "24-70/2.8" to naczytałem się tego na TYM forum, spotkałem się z takimi opiniami w kilku wątkach o różnej tematyce, np. w tym wątku tutaj kilka osób potwierdza, że miało problemy z ostrością @f/2.8 http://canon-board.info/showthread.p...re+24-70%2F2.8
Nie chciałbym żeby robił się tutaj OT więc może ewentualne opinie wyrażać w wątku z linku. Tutaj mamy rozmawiać o dwóch innych szkłach i byłbym wdzięczny za ewentualną pomoc i odpowiedzi na moje pytania z kilku postów wyżej.