XPS'a polecam, mam z i7 i 8gb ramu.
Trzeba tylko uwazac zeby lapka nie zagotowac, bo jednak grzeje sie jak
grzejnik...
XPS'a polecam, mam z i7 i 8gb ramu.
Trzeba tylko uwazac zeby lapka nie zagotowac, bo jednak grzeje sie jak
grzejnik...
Co to znaczy? Nie ma bezpiecznika? Ja oglądając filmy na swoim 1201N tak go zagotowałem "na kołdrze", że... się wyłączył i po kłopocie. Pytam ponieważ już jeden dell mi strzelił (grafika na D820).
Do kolegi klika postów wyżej: napisałem 1200p bo nie chciało mi się pisać lub 1920x1200.
the silence is deafening
Tom01 - sam wykalibrowałem laptopa i jest lepiej niż było (więc chyba warto), ale mam też takie pytanie: czy można laptopa wykalibrować z podpiętym doń zewnętrznym monitorem - czy pod względem odwzorowania może być to równie dobre rozwiązanie co komputer stacjonarny? (pytam głównie pod kątem kart graficznych stosowanych w lapkach, czy nie stanowią one jakiegoś ograniczenia)
No niestety, info prosto od DELLa, że matryc 17" RGB LED w XPSie ani w Studio 17 z poszerzonymi kątami widzenia już NIE BĘDZIE. Przynajmniej nie w najbliższych miesiącach.
:/
O obiektywach wiem prawie wszystko
Mam nowego faworyta:
http://allegro.pl/asus-g73jw-g73-i7-...382129226.html
Miał ktoś z nim do czynienia ?
Ponoć LCD jak na laptopa bdb, super system chłodzenia, dużo Ramu, 2 dyski hybrydowe (jak sie to sprawdza?). Nic tylko kupować :P A może poczekać do stycznia ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
w best buy dotykalem czegos tkaiego i powiem tyle ze plastik jest tragiczny..tandeta i bida z nendza..jakosciowo cos w stylu toshiby satelite z przed 4 lat.. wygina sie, trzeszczy..
..zoom Kfanon 28-50-85mm f1.8..
Nie "wykalibrować" a "skalibrować". Tak, można i poza wyjściem video, których laptopy mają mniej niż stacjonarne, nie ma żadnych technicznych ograniczeń. Mogą być jednakże programowe, konkretnie obsługa dwóch monitorów i podpinanie profili tam gdzie trzeba.
Piszmy poprawnie, bo z niechlujnego pisania wynika mnóstwo nieporozumień. Nie ma "p" w komputerach.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
"Po aktywowaniu guzikiem trybu Twin Turbo taktowanie CPU wzrasta z 1,6 do 1,85 GHz"
nie wiem jak to jest w asusie ale w moim HP z takim samym procesorem predkosc wzrasta do 2.8 (lub cos w tych okolicach) a pozatym dzieje sie to automatycznie...przycisk bvyl stosowany w "starych" procesorach a z tego co wiem to i7 juz go nie ma tylko automat (hp, toshiba i sony na 100% nie maja przyciskow)
..zoom Kfanon 28-50-85mm f1.8..