Strona 71 z 147 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Dopiero zaczyna

Domyślnie

XPS'a polecam, mam z i7 i 8gb ramu.
    Trzeba tylko uwazac zeby lapka nie zagotowac, bo jednak grzeje sie jak
    grzejnik...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrYzLy Zobacz posta
    XPS'a polecam, mam z i7 i 8gb ramu.
    Trzeba tylko uwazac zeby lapka nie zagotowac, bo jednak grzeje sie jak
    grzejnik...
    Co to znaczy? Nie ma bezpiecznika? Ja oglądając filmy na swoim 1201N tak go zagotowałem "na kołdrze", że... się wyłączył i po kłopocie. Pytam ponieważ już jeden dell mi strzelił (grafika na D820).

Do kolegi klika postów wyżej: napisałem 1200p bo nie chciało mi się pisać lub 1920x1200.
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Eeee, tam... Zaraz znajdzie się kilku którzy stwierdzą że się da, oni pracują, co więcej "wykalibrowali" go "pod siebie" i jest idealna zgodność z odbitkami.
    Tom01 - sam wykalibrowałem laptopa i jest lepiej niż było (więc chyba warto), ale mam też takie pytanie: czy można laptopa wykalibrować z podpiętym doń zewnętrznym monitorem - czy pod względem odwzorowania może być to równie dobre rozwiązanie co komputer stacjonarny? (pytam głównie pod kątem kart graficznych stosowanych w lapkach, czy nie stanowią one jakiegoś ograniczenia)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No niestety, info prosto od DELLa, że matryc 17" RGB LED w XPSie ani w Studio 17 z poszerzonymi kątami widzenia już NIE BĘDZIE. Przynajmniej nie w najbliższych miesiącach.

:/
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mam nowego faworyta:

http://allegro.pl/asus-g73jw-g73-i7-...382129226.html

Miał ktoś z nim do czynienia ?

Ponoć LCD jak na laptopa bdb, super system chłodzenia, dużo Ramu, 2 dyski hybrydowe (jak sie to sprawdza?). Nic tylko kupować :P A może poczekać do stycznia ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna Awatar DanielRezmer
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

w best buy dotykalem czegos tkaiego i powiem tyle ze plastik jest tragiczny..tandeta i bida z nendza..jakosciowo cos w stylu toshiby satelite z przed 4 lat.. wygina sie, trzeszczy..
    ..zoom Kfanon 28-50-85mm f1.8..

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Miał ktoś z nim do czynienia ?
    http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...W.36979.0.html

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grztus Zobacz posta
    Tom01 - sam wykalibrowałem laptopa i jest lepiej niż było (więc chyba warto), ale mam też takie pytanie: czy można laptopa wykalibrować z podpiętym doń zewnętrznym monitorem - czy pod względem odwzorowania może być to równie dobre rozwiązanie co komputer stacjonarny? (pytam głównie pod kątem kart graficznych stosowanych w lapkach, czy nie stanowią one jakiegoś ograniczenia)
    Nie "wykalibrować" a "skalibrować". Tak, można i poza wyjściem video, których laptopy mają mniej niż stacjonarne, nie ma żadnych technicznych ograniczeń. Mogą być jednakże programowe, konkretnie obsługa dwóch monitorów i podpinanie profili tam gdzie trzeba.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Do kolegi klika postów wyżej: napisałem 1200p bo nie chciało mi się pisać lub 1920x1200.
    Piszmy poprawnie, bo z niechlujnego pisania wynika mnóstwo nieporozumień. Nie ma "p" w komputerach.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Dopiero zaczyna Awatar DanielRezmer
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

"Po aktywowaniu guzikiem trybu Twin Turbo taktowanie CPU wzrasta z 1,6 do 1,85 GHz"
    nie wiem jak to jest w asusie ale w moim HP z takim samym procesorem predkosc wzrasta do 2.8 (lub cos w tych okolicach) a pozatym dzieje sie to automatycznie...przycisk bvyl stosowany w "starych" procesorach a z tego co wiem to i7 juz go nie ma tylko automat (hp, toshiba i sony na 100% nie maja przyciskow)
    ..zoom Kfanon 28-50-85mm f1.8..

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DanielRezmer Zobacz posta
    "Po aktywowaniu guzikiem trybu Twin Turbo taktowanie CPU wzrasta z 1,6 do 1,85 GHz"
    nie wiem jak to jest w asusie ale w moim HP z takim samym procesorem predkosc wzrasta do 2.8 (lub cos w tych okolicach) a pozatym dzieje sie to automatycznie...przycisk bvyl stosowany w "starych" procesorach a z tego co wiem to i7 juz go nie ma tylko automat (hp, toshiba i sony na 100% nie maja przyciskow)
    Odpowiednie oprogramowanie i mamy to samo... Już dobry czas mój lapek pracuje na 1.2GHz i temp 48-50st. jak nie potrzebuje więcej 2.2GHz.... Także na to nie zwracałbym uwagi.
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Strona 71 z 147 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów