Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Zdecydowałem się na kupno statywu MANFROTTO + głowica 804RC2. Będzie podpięty 5dm2 + C70-200 f4, z czasem 70-200 f2.8. Mam 175 cm. Proszę o poradę czy z jakiegoś powodu jeden ze statywów 055XPROB i 190XPROB jest od drugiego lepszy, gorszy, stabilniejszy, bardziej warty zakupu ?? Przeczytałem, że różnią się wymiarami, udzwigiem wagą i nieznacznie ceną.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Zdecydowałem się na kupno statywu MANFROTTO + głowica 804RC2. Będzie podpięty 5dm2 + C70-200 f4, z czasem 70-200 f2.8. Mam 175 cm. Proszę o poradę czy z jakiegoś powodu jeden ze statywów 055XPROB i 190XPROB jest od drugiego lepszy, gorszy, stabilniejszy, bardziej warty zakupu ?? Przeczytałem, że różnią się wymiarami, udzwigiem wagą i nieznacznie ceną.
    ale chocby 3 ostatnich stron tego watku to nie przeczytales, prawda?

inna kwestia, ze nie przestaje mnie powalac ten rzut na promocje 055 + 804. ta, to jest niby tylko 150 EUR, ale to jest koszmarnie ciezki i mocno taki sobie mechanicznie kloc. za pieniedze, za ktore mozna dwa razy kupic Sherpe 600R. statyw znacznie lzejszy, bardzo przyzwoity mechanicznie (umowmy sie, ze w tym gronie uzytkownikow jest dostatecznie solidny i stabilny) i 2-krotnie tanszy. co do glowic to sie nie wypowiadam, ale akurat ta standardowa w amatorskich Sherpach jest zupelnie przyzwoita i do szkla typu 70-200 spokojnie wystarcza. a przeciez na 600R nie konczy sie wybor niedrogich statywow amatorskich, bo chocby w Benro czy Triopo mozna znalezc fajne zestawy juz z wymienna glowica. nierzadko znacznie blizej 2kg...
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów