Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 49 z 87 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja juz 2-3 rok smigam na Hahnel od
    http://allegro.pl/bp-511-514-canon-h...366850062.html
    tylko tu masz akurat HAMA, ale gw 5 lat.

Czego chcesz więcej ?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    ...bo sporo zastrzeżeń i reklamacji jest na GP ostatnio w mojej firmie...
    Jaki model GP?
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna Awatar foto-oko
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

W zyciu nie kupie chinskiego zamiennika oryginalnego akumulatora. Przetestowalem ok. 15 roznych zamiennikow. Dlugosc zycia w najlepszym razie jest 2x krotsza od oryginalu.

Bywalec Awatar Zybi_S
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam

Cytat Zamieszczone przez foto-oko Zobacz posta
    W zyciu nie kupie chinskiego zamiennika oryginalnego akumulatora. Przetestowalem ok. 15 roznych zamiennikow. Dlugosc zycia w najlepszym razie jest 2x krotsza od oryginalu.
    Z niemarkowymi można trafić lepiej lub gorzej. Jednak ich cena jest wyraźnie niższa od oryginalnych (firmowych).

Jak dla mnie dobrym rozwiązaniem jest zakup odpowiednika oryginalnego akumulatora firmowanego przez jakiegoś znanego producenta lub jak to często bywa po prostu firmowanych własną nazwą (marką).

Oryginały mają w zasadzie dwie nieodłączne cechy: są dobre i drogie

Dokładnie taki sam akumulator nie firmowany przez np CANON'a (C, N, P, O itd. nie mają chyba własnych fabryk akumulatorów, co najwyżej mogą je składać z gotowych komponentów)i inne firmy fotograficzne będzie tańszy.

Tańszy nie musi oznaczać gorszy, a droższy lepszy.
    W dodatku możemy trafić na wadliwą sztukę naprawdę typowo dobrych akumulatorów.

Pozdrawiam

Domyślnie

Nigdy nie mów nigdy

Używałem zamiennika za 6 € do Canona 500 D przez rok, nie zauważyłem żadnej różnicy z oryginałem (chodziły zamiennie), ilość zdjęć z lampą i bez bardzo podobna.

Jest za to różnica w cenie i to często kilkukrotna. Oryginał najtaniej ok 35 €, zamiennik 6 x tańszy ... Nawet, gdyby chodził o połowę krócej, to i tak jest wtedy 3 x tańszy ...

Można się zarzynać na oryginałay lub nie kupować w ogóle, bo drogo, ale doszedłem do wniosku, że 6 € mnie nie zbawi, a zawsze mam drugą baterie w torbie, co nie raz mi się przydało. W tej cenie nawet i dwie można sobie spokojnie pozwolić.

Tak zresztą właśnie zrobiłem przesiadając się na następcę (inne baterie niestety) i nabyłem dwa zamienniki, na razie chodzą od początku bez żadnych problemów.

Pozdrawiam,

J.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Markowe C, N ... mogą być sprawdzane mierzone selekcjonowane.

Dobre podróbki hama, hannel ta sama linia produkcyjna (podobny koszt prod), nie mierzone, a nawet wstępnie nie muszą być uformowane lub trosze starsze niż markowe a zalega spore ilości (z wiekiem aku traci przydatność).

No i firmy krzak 4000mAh i cuda nie widy ubytki odpady i stare. Byle jak produkowane.

Nie ma znaczenia aku do aparatu czy aku z auta.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-oko Zobacz posta
    A jaka jest różnica w cenach?
    Na razie nie narzekałem na zamienniki (noname), główne bp511, ale wiem, że z jakością chińszczyzny bywa różnie.

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jaki model GP?
    Począwszy od zwykłych baterii, na akumulatorach kończąc. Jedynie na recyko ludzie nie narzekają.

Dopiero zaczyna Awatar kris81pl

Domyślnie

Ja używałem w Pentaxie zamienników Phottixa - jestem w pełni zadowolony po ok. 1 roku użytkowania.
    Teraz mam zamienniki Phottixa w 50D, działają, póki co wszystko ok.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków / Rzeszów

Domyślnie

też zamówiłem niedawno Phottixa, zobaczymy czy było warto jak dojdzie paczka ale miałem wrażenie, że jego polecają użytkownicy najczęsciej

Strona 49 z 87 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów