Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Canon Ef 17-35 1:2.8 L Usm

Mieszany widok

Domyślnie

Kiedyś miałem manię upolowania tego szkiełka ale każda sztuka dawała wręcz koszmarny obrazek na brzegu pełnej klatki. A na 2.8 to był wręcz horror show.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anvil Zobacz posta
    Kiedyś miałem manię upolowania tego szkiełka ale każda sztuka dawała wręcz koszmarny obrazek na brzegu pełnej klatki. A na 2.8 to był wręcz horror show.
    Ale chodzi Ci o winiete czy o jajoglowych?
    Winiete uwielbiam, z jajoglowymi trzeba uwazac (tak samo jak na 17-35, czy 16-35), a moja sztuka na 2.2 jest juz super ostra.

2.8 - tak wysoko jeszcze nie wchodzilem

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Ale chodzi Ci o winiete czy o jajoglowych?
    Winiete uwielbiam, z jajoglowymi trzeba uwazac (tak samo jak na 17-35, czy 16-35), a moja sztuka na 2.2 jest juz super ostra.

2.8 - tak wysoko jeszcze nie wchodzilem
    Sorry Anvil, teraz doczytalem ze Twoja wypowiedz tyczyla sie 17-35.

Powoli zaczyna mnie to forum zadziwiać... Mad_Mac podał konkretny obiektyw i zakres jaki Go najbardziej interesuje, czyli 17mm, a wszyscy polecają Mu i chcą przekonać do... 24mm.

Umiejętność czytania ze zrozumieniem umiera, czy jak?

Umiejetnosc wyciagania wnioskow?

Wiesz, kiedys zastanawialem sie czy brac nowe 40d czy nowe 50d ktore mialo sie pojawic za jakis czas.

Ktos doradzil mi 5d.
    Do dzis jestem mu za to dozgonnie wdzieczny

Co do 24L to zaczolem o tym myslec. za 20 i 28 powinienem z Ł500 dostac. Te 2 stowki pewnie przez swieta sie uzbieraja wiec mogl bym ja kupic. Pozostaje kwestia znalezienia sztuki gdzies nie daleko zeby muc pomacac.
    Czy w tych szklach byly jakies problemu z nieostrymi egzemplarzami?

Lub trafienie czegos na "Buy it Now" - wtedy mozesz odeslac gdyby okazalo sie ze jest cos nie tak. Jest kilka miejsc w Londynie z uzywkami - czasami sa one w bdobrej cenie + gwarancja. Niestety zwykle trzeba sie tam stawic osobiscie zeby zobaczyc czy cos jest "na stanie". Jedyne miejsce gdzie oferta jest dostepna on-line + uaktualniana co kilka dni jest tu: http://apertureuk.com/canon_auto_focus.html

Jest mozliwosc rezerwacji telefonicznej, a na miejscu wypicia kawy i zjedzenia ciastka oraz podpiecia wszystkiego co na stanie

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anvil Zobacz posta
    Taka tez opinie znalazlem na necie co tylko utwierdza mnie w tym ze chyba lepiej wybrac ciemniejsza wersje 17-40.

Co do 24L to zaczolem o tym myslec. za 20 i 28 powinienem z Ł500 dostac. Te 2 stowki pewnie przez swieta sie uzbieraja wiec mogl bym ja kupic. Pozostaje kwestia znalezienia sztuki gdzies nie daleko zeby muc pomacac.
    Czy w tych szklach byly jakies problemu z nieostrymi egzemplarzami?

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Uprawnienia umieszczania postów