ja sie nie spinam. Po prostu sypnęła się fala krytyki na zdjęcia, ja uwazam ze sa dobre, a ze lubie ogladac dobre foto to zachęcam ekspertów forumowych do wyzwania co bym mial powod do zmiany majtek z zachwytu. No bo wnioskuje ze to nic trudnego.
ja sie nie spinam. Po prostu sypnęła się fala krytyki na zdjęcia, ja uwazam ze sa dobre, a ze lubie ogladac dobre foto to zachęcam ekspertów forumowych do wyzwania co bym mial powod do zmiany majtek z zachwytu. No bo wnioskuje ze to nic trudnego.
SirRoot Dobrze zauważył, że to były zdjęcia w określonym stylu.
Ale naprawdę, i ja się nie spinam pokażcie takie zdjęcia... Nie widziałem dużo zdjęć w tym stylu u fotografów, jednak jedno jest pewne - to nie jest takie proste. Jaki kurna blur ??
A po za tym, oceniane były modelki i praca z nimi, wreszcie ostateczny efekt. Chyba każdy z was przyzna, że podstawa w szybkiej sesji zdjęciowej to modelka i jej praca?
Wydaje mi się, że Kasia nie przeszła dalej ze względu na proporcje ciała. Jest zwyczajnie za chuda, a to już nie jest tak pożądane w dzisiejszych czasach. Zwłaszcza w telewizji, która wbrew temu co tu większość pisze ma jednak za zadanie również edukować.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Mnie najbardziej wkurzała nieproporcjonalna twarz - za wysokie czoło i coś nie tak z oczami, nawet sama o tym chyba raz wspomniała...
Tak, proporcje twarzy też ma dziwne, ale za to osobowość i inteligencję w tym wieku można pozazdrościć.
Jeszcze jedno pytanie do znawców fotografii - czego się spodziewaliście po tych zdjęciach? Jeśli nie potraficie sami zrobić nic lepszego to chociaż podlinkujcie coś z netu, co byłoby lepsze...
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
masz racje, swego czasu byla moja faworytka. Jednak teraz, Ania prezentuje się najlepiej, ma zabójcze spojrzenie i ładna figure. Nawasem mówiąc wszystkie blondynki z ostatniej 5tki były bardzo fajne. Tylko nie wiem co tam robila ta dziewczyna, która jako pierwsza odpadla z tego odcinka. Znaczaco odstawala od innych.
I Ania i Aleksandra są godne wygranej. Polyna zajeźdża jednak trochę tym Zbąszynkiem. No i porażka z angielskim ^^ -How old are you? -Co?
Mój drogi, program Tap Madl to aspiracja do słowa "top", czyli "naj naj naj naj" - kreowanie siebie i swojej wizji świata na tzw. "naj". Więc skoro to ma być "naj" to niech choć będzie zbliżone do "naj".
Ja rozumiem, że podoba Ci się światło, modelki wywołują drżenie rąk, a modele zachwyt. Nie zmienia to jednak faktu, że zdjęcia, które podałem w linkach obarczone są podstawowymi błędami, których nie robi już nawet moj 7 letni syn, po kilku miesiącach sporadycznego fotografowania.
Nikt, kto ma jakiekolwiek pojęcie o kadrowaniu i kompozycji nie uzna ich za udane. Skoro Ci się podobają, Twoja estetyka - Twój problem.
A wyzwanie typu, "zrób lepsze" to chętnie podejmę. Daj mi jedynie takie oświetlenie, takich stylistów i ekipę techniczną, daj mi cały słoneczny dzień w Mediolanie, co ja mówie, wystarczy w Warszawie i wrzucę Ci technicznie podobne, ale napewno bez poucinanych kończyn i zaburzonych proporcji.
Moja ironia tyczyła się pozerstwa, które poległo w konfrontacji z wynikami własnej pracy pozerów.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie zdjęć samych w sobie. Każdemu zdarzaja sie złe zdjęcia, nic w tym nagannego. Idiotyczne tylko jest, kiedy "mistrz samozwaniec" przydaje wielkości gniotom.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 25-11-2010 o 19:34 Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Czasem tak bywa, że ucięte nie znaczy od razu niepoprawne.
Uważaj, bo za takie herezje Mistrz Kelby przyjedzie i zrobi Ci kilkugodzinną lekcję w swoim wykładowo-czytelniczym stylu kumpelsko-ironicznym ;-]. Po kwadransie będziesz błagał o przebaczenie.
Też się spodziewałem więcej. Ale nie jest tak słabo. Te z Mediolanu to bardzo dobre zdjęcia packshotowe do katalogów typu Meine Quelle czy firmy handlującej markowymi ubraniami (i nie jest to jakiś minus).wydawało mi się ze najbardziej fotogeniczna jest.. ta Kasia [...]
Fotograf to był jakiś światowej sławy Włoch, z cyfrowym średnioformatowcem (hasselem?), myslałem ze zdjęcia to bedzie totalny opad szczeny... Niecierpliwe czekałem na koniec programu a tymczasem zdjęcia okazały się mocno przeciętne..
Koojarzycie program "Modelki" w TVP? Chyba były pozbawione tego agresywnego showbiznesu i pozerstwa.
Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!