Znacie?
http://modelki.plejada.pl/oprogramie.html

Nowe reality, format z USA, dziewczyny zabijają się żeby dostać się do świata showbiznesu. W zamierzeniu zwyciężczyni - jak zawsze w TVN - otrzyma połowę królestwa, łaskę Napoleona i milion dolarów (może dwa, to się zobaczy...).

Obejrzałem któryś z pierwszych odcinków (jak Dżoana jeździła tankiem), ze szczególną atencją wątek fotograficzny. Siłą rzeczy powinienem się czepić komentarzy Marcina Tyszki, ale....nie śmiem On zrobił międzynarodową karierę foto, ja nie. Zrobił parę ładnych okładek, ja nie. Liczę, że bardziej obeznani koledzy (jeśli oczywiście oglądają, ja nie dałem rady...) się wypowiedzą.

Co tak naprawdę mnie wzruszyło, to materia na której powiedzmy,że mogę się znać - kobieca uroda
Jak to kurna jest, że walory explicite natury seksualnej oceniają takie "chłopaki" ?

Wyobraźmy sobie program w którym paradują skąpo ubrani, młodzi mężczyźni, często w bieliźnie, w śmiałych pozach, naoliwieni...
W jury siedzą zatwardziali heteroseksualiści i nic innego nie robią, tylko kpią z urody młodzieńców, nabijają się z naiwności, niewinności, braku ogłady czy niedoborów urody.
Już widzę, reakcję środowiska homo, protesty, marsze, tańce i swawole na Wiertniczej...wystąpienia w blokach publicystycznych, felietony itd. Słowem nie przejdzie! Proszę nam nie kształtować potrzeb, to program dla nas i niech oceniający mają "merytoryczne" podstawy środowiskowe ;-)

Teraz tak, nie mam nic przeciwko odmiennym preferencją. Ale mam sporo do upowszechniania traktowania kobiet w tak wypaczony sposób. Do patrzenia przez ten pryzmat i lansowania tego modelu relacji kobieta-mężczyzna.
Nie mam złudzeń, że w pewnych kręgach jest to swoistym standardem, może nawet pingwin znający się na modelingu powiedziałby to samo, ale mnie to po prostu przeszkadza.
I najnormalniej w świecie współczuje modelką, że muszą znosić takie impertynencje

Powiecie - na własne życzenie tak mają, nie oglądaj jak się nie podoba, homofobie Spoko.

Powtórzę, nie podoba mi się pokazywanie tych relacji jako normalnych, to wszystko. Peace.

P.S. ok, nie lubię tego Tyszki zazdroszczę mu włosów i macania nowych body