Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Canon 17-55mm 2.8 USM - Najładniejsze zdjęcia. TYLKO ZDJĘCIA BEZ KOMENTARZY!MAX 800PX

Domyślnie Canon 17-55mm 2.8 USM - Najładniejsze zdjęcia. TYLKO ZDJĘCIA BEZ KOMENTARZY!MAX 800PX

Witam!
    Chciałbym bardzo zobaczyć na co stać ten słoiczek. Sam go jeszcze nie posiadam ale możliwe, że w niedalekiej przyszłości będzie mi dane zrobić nim parę zdjęć. Na pewno potem je tutaj umieszczę ale chciałem też zobaczyć wasze wypociny :-D Mile widziane zdjęcia z reportaży ślubnych

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zanim ktokolwiek cos tu wrzuci, polecam: http://pl.pixel-peeper.com/lenses/?lens=19
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Domyślnie

Nie dokopałem się do tego wątku Z drugiej strony to trochę zapomniany, może ktoś ma nowe prace Ale dzięki za linki Panowie ;]

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smiter Zobacz posta
    Nie dokopałem się do tego wątku (...)
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30155
    Cóż można w tej sytuacji rzec... Szacun! :-D

Domyślnie

Cicho!
    Nie siedzę na forum od dwóch lat :P

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Mam to szkło, nie ściągam z body! Ot tyle, jest bardzo dobre.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jak do amatorskiego pstrykania to szkiełko jest najlepszym wyborem zooma standardowego pod apsc jednakże do tyrania się nie nadaje bo jest to bardzo słabo wykonany tubus. Miałem go przez rok i spełniał swoje zadanie ale do solidności L-ek lub nawet stałek USM sporo mu brakuje.

Domyślnie

ja mam to szkło... zamówione długo męczył mnie temat tamrona 17-50/2.8 ale jednak USM to klasa.. po zabawie tamronem spróbowałem USMa i.. jak dla mnie różnica jest bardzo duża. Zyskujemy prędkość, stabilizację, w moim subiektywnym odczuciu jakość obudowy - mimo, że to nie Lka. Ceną niestety jest waga, średnica no i.. jeszcze raz cena ;]
    Dojdzie to dorzucę trochę fotek do tematu tego szkła.
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Dopiero zaczyna Awatar as...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Jak do amatorskiego pstrykania to szkiełko jest najlepszym wyborem zooma standardowego pod apsc jednakże do tyrania się nie nadaje bo jest to bardzo słabo wykonany tubus. Miałem go przez rok i spełniał swoje zadanie ale do solidności L-ek lub nawet stałek USM sporo mu brakuje.
    podpisuje się rękami i nogami pod tym.

Szkło może i fajne, ale jakość wykonania ma naprawdę słabą.
    To tego jak padnie stabilizacja (niewiedzieć czemu padła jak używałem jej z 50razy to koszt to 700pln na żytniej....)...

Razem wychodzi cena 16-35L który zrobi jeszcze milion zdjęć a 17-55 pójdzie w diabły, co jeszcze na gwarancji wysłałem bo szkło dostało jakiegoś tam luzu i powyżej 28mm ciężko było mu trafić, serwisant swierdził że w tym szkle to całkiem normalne...
    Tak jak padjący is

Gdyby canon zapakował to szkło w obudowę od jakiejś L-ki to było by to super szkło.

Tak jest świetne optycznie, ale trwałość ma bardzo słabą:neutral:
    5d2+ lenistwo: 16-35L II 2.8+70-200L 2.8 + 580ex(nie używam)
    + jeszcze 24L II i 85II L , były 17-50tami, c17-55 x2, 17-40L, 50-135 (wspaniałe szkło) 70-200L 4 i canon 350d je widział wszystkie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów