Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Imho Olympus EPL1 plus używka Panasonic 14-45 OIS (to ten pierwszy kit więc alle i giełdy na forach).
    Osobiście dzisiaj pakowałbym się w EPL1 i 14-150 ; jeśli zdecydowałbym się na m/43.
    Uff - tak mu w ciemno powiedziałem, żeby nie było że nie mam nic do powiedzenia Tyle że wskazałem mu Zuiko 14-42 - jest dużo gorzej?
    14-150 raczej odpada, gabaryt. Słoiczek też ma być możliwie mały ale kręcić się ma
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Tyle że wskazałem mu Zuiko 14-42 - jest dużo gorzej?
    14-150 to nowa konstrukcja będąca odpowiedzią na głosy użyszkodników 14-42 narzekających... na szybkość AF, dodatkowo jest bezgłośny i ztcp ma bezstopniową przysłonę (filmy).

14-150 raczej odpada, gabaryt. Słoiczek też ma być możliwie mały ale kręcić się ma
    No to Z14-42, bo to malutki lens, ale ze świadomością, że z 14-45 może być 1) dużo szybciej (AF), 2) dużo lepiej optycznie.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No to Z14-42, bo to malutki lens, ale ze świadomością, że z 14-45 może być 1) dużo szybciej (AF), 2) dużo lepiej optycznie.
    3) nadaje się do kręcenia filmów tj. nie nagrywa się głośny warkot silniczka AF.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ludzie, on ma być kieszonkowy. A jeżeli naprawdę kieszonkowy (bez dowcipów o spawaczach proszę ) to chyba niczego innego poza kitem E-PL1 + Zuiko nie ma, prawda?
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ludzie, on ma być kieszonkowy. A jeżeli naprawdę kieszonkowy (bez dowcipów o spawaczach proszę ) to chyba niczego innego poza kitem E-PL1 + Zuiko nie ma, prawda?
    jak kieszonkowy i z zoomem to tylko kompakty
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Łódź

Domyślnie

No powiedzmy że mój staruszek S3 IS, który dzielnie mi służy tam gdzie z lustrzanką nie teges, też nie jest specjalnie kieszonkowy. On by chciał właśnie coś niewiększego, więc E-PL1+Zuiko spełnia te kryteria. Porównuję zdjęcia E-PL1 vs LX3 i jednak przyrost jakości jest spory, większy niż lustrzanka vs E-PL1 (gdzie w nietrudnych warunkach właściwie zanika).
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

On by chciał właśnie coś niewiększego, więc E-PL1+Zuiko spełnia te kryteria. Porównuję zdjęcia E-PL1 vs LX3 i jednak przyrost jakości jest spory, większy niż lustrzanka vs E-PL1 (gdzie w nietrudnych warunkach właściwie zanika).

no tylko ze porownujac LX3 z 14-45 nie mozna zapominac o roznicach w jasnosci obiektywu, wlasciwie mamy przewage 2EV na korzysc LX3, znaczy to tyle ze jak Panasem zrobimy fotke na ISO 800, np w jakims pomieszczeniu to w przypadku 14-45 bedziemy musieli dac ISO 3200, czy roznica w jakosci obrazu bedzie wtedy zauwazalna? wlasciwie zadna

nie ma zadnych racjonalnych przeslanek aby dla zestawu body + kit kupowac cos z wymienna optyka,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów