Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Obiektyw do 2000zł

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Jeśli chcesz mieć jeden uniwersalny to 18-200 kosztem trochę gorszej jakości, jeśli chciałbyś uzyskać lepszą jakość to masz C15-85 (cena oscyluje w okolicach 2) + później coś dalej typu 70-300.
    Niedawno sigma wypuściła na rynek obiektyw, który zapowiada się nader ciekawie 17-70 f2,8-4 ze stabilizacją (cenowo poniżej 2), ale na jego temat nic nie mogę powiedzieć, ale warto popytać.

Domyślnie

... czym więcej człowiek o tym czyta tym więcej nie wie :P
    Nie wiem czemu ale chyba postawiłbym na coś jasnego... z f2,8... fakt że C50 f1,4 lub 1,8 będzie w zestawie... ale przydało by się wymienić kita na coś ciekawszego i ku temu chciałbym się kierować

Dopiero zaczyna

Domyślnie

za 2000 to bym kupil na pewno 85/1.8 wg mnie najlepszy obrazek w tym przedziale cenowym, i do tego 50/1.8 i masz fajny zestaw portretowy z jakoscia bijaca na glowe nizsze elko-zoomy nie wspominajac o swietle tych stalek

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C4M Zobacz posta
    za 2000 to bym kupil na pewno 85/1.8 wg mnie najlepszy obrazek w tym przedziale cenowym, i do tego 50/1.8 i masz fajny zestaw portretowy z jakoscia bijaca na glowe nizsze elko-zoomy nie wspominajac o swietle tych stalek
    Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    obiektywy stałoogniskowe to też inny temat... już dam sobie z nim radę
    a coś na temat?
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Domyślnie

na bank będzie C50 f1.4...
    no i do tego coś co zastąpi kita tylko czy brać coś z f2,8 czy np. obiektyw do wszystkiego: tamrona 18-270? kurna sam już nie wiem...

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

na bank będzie C50 f1.4...
    no i do tego coś co zastąpi kita tylko czy brać coś z f2,8 czy np. obiektyw do wszystkiego: tamrona 18-270? kurna sam już nie wiem...

Jeżeli zooma do wszystkiego to też głową. Zbyt duży zakres ogniskowych spowoduje pogorszenie obrazu. Tak naprawdę to nie znajdziesz za dużo zoomów do wszystkiego w cenie do 2000 zł. Jednym z lepszych jest Canon EF 28-135 mm f/3.5-5.6 IS USM.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Bynajmniej to nie przynajmniej.

Do 2000zł kupiłbym używaną 17-40L. A jak nowy, to może Sigma 18-50mm f/2.8 EX MAKRO

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A dlaczego ma być 50/1,4 a nie dużo tańszy 50/1,8 ?

Początki nałogu

Domyślnie

Celowo nie napisałem co mam by nic nie sugerować tak samo to czy ma być szeroko czy daleko
    Co do C70-200L4 to jestem świadom że jest to obiektów bardzo dobry jak na swoją cenę... ale... Lki zostawmy w spokoju - bynajmniej na chwilę
    Oczywiście że stary obiektyw nie znaczy że jest zły... chodzi o to że teraz ceny takich obiektywów są dużo niższe od ceny początkowej... a w porównaniach czy testach jest podejście do ceny z dnia premiery... :-?
    To może opiekacz do lodów? Albo kita do nikona? Flintę Minolty? Bez wątpienia można tu wpisać całe masy przedmiotów do 2k pln. Odczuwasz jakieś braki w posiadanym zestawie? Szukasz rybiego oka? Spacerzuma? Tele? UWA? Ostatnio przerzuciłem się na kawę rozpuszczalną i za chiny ludowe nie mogę tego z fusów wywróżyć. Jeśli w miarę ściśle określisz swoje potrzeby, bez wątpienia koledzy podpowiedzą co najlepszego dostaniesz za 2000. Jeśli jednak nie wiesz czego potrzebujesz, to znaczy że nie potrzebujesz. Jesteś bogatszy o 2000.

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Czy to musi być koniecznie 1 obiektyw ?
    Jak bym chciał na start kupować jakieś szkła to wybrałbym Tamrona 17-50 i Canona 50 1.4
    Uniwersalny jasny zoom - sprawdzający się we większości przypadków + dobra jasna stałka. Na cropie nie jest to ta sama perspektywa co na FF, ale i tak zupełnie inna klasa niż zoomy. Jakiś tele można dokupić później.
    Wszystko jednak zależy co się fotografuje. Nie zastanawiaj się za długo, bo większość wad obiektywów, które wychodzą w testach jest przez amatora nie do zauważenia. Nie ma co za dużo czytać
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów