Strona 286 z 378 PierwszyPierwszy ... 186236276284285286287288296336 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 851 do 2 860 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonBolano Zobacz posta
    Czy u którego z kolegów piszących tu na forum można kupić skalibrowany już monitorek?
    Też przyłączam się do pytania

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonBolano Zobacz posta
    Czy u którego z kolegów piszących tu na forum można kupić skalibrowany już monitorek?
    Tak. U P. Marcina (Czornyj) i u mnie.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Tak. U P. Marcina (Czornyj) i u mnie.
    To poważna odpowiedź?
    Bo ja byłbym zainteresowany w ciągu najbliższego miesiąca.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zakopiec Zobacz posta
    To poważna odpowiedź?
    Bo ja byłbym zainteresowany w ciągu najbliższego miesiąca.
    Tak, napewno poważna. U Toma01 zaopatrywało się sporo osób z tego forum. U Czornego to nie wiem, ale skoro Tom tak mówi, to z pewnością tak jest.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Z czym jest problem gdy widze cos takiego jak ponizej na ekranie? Dodam ze pojawia sie to tylko w granicach obrazu generowanego przez program DPP, zawsze i tylko przy tuningowaniu balansu bieli, nic poza oknem tego programu. Mam nadzieje ze to nie jest problem monitora.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Jeśli dotyczy okna aplikacji to na pewno nie dotyczy monitora.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeśli dotyczy okna aplikacji to na pewno nie dotyczy monitora.
    Karta czy program..??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    Wiesz Vitez, to ty chyba na sankach masz fotel.
    Na kółkach, jak ogromna większość foteli komputerowych .

Domyslam sie ze masz wysoka rozdzielczosc monitora
    1920x1200

to przy czytaniu tekstu sie przyblizasz a do obrabiania oddalasz
    Jakoś nie czuję takiej potrzeby. Sporadycznie przy dokładnym retuszu skóry przybliżam się, by skoncentrować się tylko na niewielkim wycinku zdjęcia.

A możesz się określić do czego właściwie zmierzasz?

Może ja się określę - jeśli ktoś na monitorze 20parę cali lata oczami to znaczy, że ma po prostu niepoprawną ergonomię pracy.
    Albo ustawienia biurka/monitora/fotela do poprawy albo ustawienia systemowe (wspomniane przez Toma01 używanie okienek a nie do wszystkiego fullscreena) - do poprawy. Zależy jak komu wygodniej.
    Możliwości zmiany ustawień tak by było wygodnie jest mnóstwo - należy najpierw tego spróbować, zamiast od razu narzekać na wielkość monitora .

Domyślnie

Cześć

Przeczytałem ten wątek, i wiem jakie monitory nadają się do obróbki grafiki, niestety tych w cenie 2-3 tyś nie moge w tej chwili kupić.

Mam na to 1000+kilkaset zł i plan jest taki że chcę kupić sobie monitor tak na 1 - 1,5 roku, a potem kupić jakiś lepszy a ten wyląduje jako dodatkowy ekran na narzędzia. Zajmuję się wizualizacjami architektonicznymi, czyli render + PS.

Nie wchodzi też w grę NECp221w, bo jest w praktyce droższy przez kalibrację i Dell 2209a, bo mimo że chcę kupić monitor w sumie przejściowy zależy mi jednak na minimalnym komforcie pracy a to rzekome "wypalanie oczu" go dyskwalifikuje. Do tego podobo nie ma czerni w praktyce.

Generalnie chcę kupić coś co będzie miało w tym zakresie cenowym najlepszą jakość w sensie przejść, czerni itp.

Znalazłem taki monitor - NEC Multisync EA 191M 19'VA - ma matrycę PVA więc jeśli będzie miał w miarę sensowne przejścia, "czarną" czerń i nie będzie miał jakiś wielkich przekłamań, to dam radę. Co sądzicie o tym modelu? Czy to jest jakiś wariant 3:4 jednego z monitorów o których była mowa? (mam na myśli te 22'' itp ).

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FightingBee Zobacz posta
    Znalazłem taki monitor - NEC Multisync EA 191M 19'VA - ma matrycę PVA więc jeśli będzie miał w miarę sensowne przejścia, "czarną" czerń i nie będzie miał jakiś wielkich przekłamań, to dam radę.
    Ja mam dokładnie taki monitor stojący na boku obok głównego Neca 2690WUXi. Jakiejś dużej różnicy w obrazie, jasności, kontraście, czerni, kolorach itp. między nimi nie widzę, nie miałbym żadnych oporów, żeby obrabiać na nim zdjęcia w razie potrzeby.

BTW, zależało mi właśnie na *VA, że względu na kąt widzenia monitora stojącego z boku. Szkoda tylko, że w większych modelach serii EA NEC nie daje podobnej matrycy...

Strona 286 z 378 PierwszyPierwszy ... 186236276284285286287288296336 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów