Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Jak wygląda zdjęcie wydrukowane w drukarcje fotograficznej ?

Domyślnie Jak wygląda zdjęcie wydrukowane w drukarcje fotograficznej ?

Witam

Wiem że pytanie może wydać wam się dziwne, ale ja jestem zupełnym laikiem.
    O co mi chodzi, otóż oczywiście czytałem fora etc. i nie znalazłem prostej informacji jako że rozumiem jest ona oczywista dla ludzi w temacie.

Otóż jak taka fotografia z drukarki fotograficznej wygląda ?
    Czy to jest taka jakość jaką uzyskuje się w punkcie foto ? Pomijam tutaj oczywiście jakość samego pliku. Przyjmijmy że jest on idealnie dopasowany do drukarki.

Jakich efektów mogę się spodziewać ? Czy mimo wszystko będą widoczne takie nie fajne plamy atramentowe jak na tanim wydruku ? A może to już tak poszło do przodu że są to super kopie jak w pkt fotograficznych ?
    Przyznam że nie mam gdzie tego sprawdzić, nikt w koło nie ma takiej drukarki, a przez internet też ciężko wytłumaczyć jak wygląda druk.

Być może jednak jakiś obraz tego czego mogę oczekiwać uda się nakreślić, bardzo proszę o odpowiedzi.

Osobiście lubię edytować zdjęcia, doklejać, przeklejać, fajnie by było powiesić niektóre mozaiki na ścianie. Zresztą parę już wisi, ale zawsze płaciłem profesjonalistą, pytanie co mogę osiągnąć na własną rękę, jaką jakość

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonilion Zobacz posta
    Czy to jest taka jakość jaką uzyskuje się w punkcie foto ?
    Lepsza - z odpowiedniej drukarki, na odpowiednim papierze.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Witam

Czy to jest taka jakość jaką uzyskuje się w punkcie foto ? Pomijam tutaj oczywiście jakość samego pliku. Przyjmijmy że jest on idealnie dopasowany do drukarki.
    Bez zbędnego rozpisywania się , im lepsza drukarka (jezeli sie nie znasz czyt. im wiecej wydasz) i im lepszy papier tym lepsza jakość zdjęcia

Jakich efektów mogę się spodziewać ? Czy mimo wszystko będą widoczne takie nie fajne plamy atramentowe jak na tanim wydruku ? A może to już tak poszło do przodu że są to super kopie jak w pkt fotograficznych ?
    Przyznam że nie mam gdzie tego sprawdzić, nikt w koło nie ma takiej drukarki, a przez internet też ciężko wytłumaczyć jak wygląda druk.
    Dokładnie jest to cieżko wytłumaczyć. najlepiej wybrać się do sklepów autoryzowanych, bardzo często majątam swojego rodzaju "wzory" jak wygląda taki wydruk i jestes w stanie podjąć decyzję

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

W niektórych sklepach nawet jak ładnie poprosisz to zrobią ci jakiś wydruk testowy...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie zapomnij tylko sprawdzić ekonomicznej strony drukowania zdjęć bo tanio nie będzie jeśli ma być lepiej niż z labu.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale zawsze płaciłem profesjonalistom, pytanie co mogę osiągnąć na własną rękę, jaką jakość
    Co to za jakaś nowa, potworna maniera, żeby celownik zastępować narzędnikiem?!
    Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Nie zapomnij tylko sprawdzić ekonomicznej strony drukowania zdjęć bo tanio nie będzie jeśli ma być lepiej niż z labu.
    Będzie sporo drożej. Papier i dobre atramenty sporo kosztują. Dobra drukarka to też niepomijalny wydatek a do tego trzeba bezwarunkowo doliczyć koszt spektrofotometru. Inaczej nie ma szans na zgodność barw między ekranem i wydrukiem.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Patrz, a mi wychodzi taniej (Epson R800+Lyson)...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    Dokładnie jest to cieżko wytłumaczyć. najlepiej wybrać się do sklepów autoryzowanych, bardzo często majątam swojego rodzaju "wzory" jak wygląda taki wydruk i jestes w stanie podjąć decyzję
    W sumie, genialen w swej prostocie, zobaczę jak to u mnie w mieście.

W niektórych sklepach nawet jak ładnie poprosisz to zrobią ci jakiś wydruk testowy...
    No tego nie udało mi się osiągnąć, może z twarzy nie ciekawy byłem, nie wiem

Cytat Zamieszczone przez Kolaj
    Będzie sporo drożej.
    Hmm a tak mniej więcej, czy ktoś może z was podać taki zestaw zadowalający ? Może ktoś z was ma coś w domu, przetestował i może polecić jakiś produkt ;-)

Domyślnie

Z ciekawości - jakiego papieru używasz?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To pytanie do Krzycha
    Ostatnio edytowane przez Mr_Black ; 22-10-2010 o 14:25 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Hmm a tak mniej więcej, czy ktoś może z was podać taki zestaw zadowalający ? Może ktoś z was ma coś w domu, przetestował i może polecić jakiś produkt ;-)
    Dołączam się do pytania. Czy któryś z szanownych forumowiczów mógłby polecić jakiś konkretny sprzęt? Jak wygląda sprawa z zamiennikami oryginalnych tuszy? Ogólnie nie warto stosować czy są może jakieś godne polecenia?
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów