Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 203

Wątek: 50D czy 7D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghosthunter Zobacz posta
    Z tym, że ogniskowa 30mm na cropie niezbyt się nadaje do portretów, to raczej obiektyw standardowy. Teoretycznie 30stką portrety da się robić ale za luźną portretówkę na matrycy aps-c uchodzi ogniskowa 50mm. Tak więc do portretów polecam 50 1.8 lub 1.4 a jak potrzeba ciaśniejszego portretu świetnym szkłem będzie 85 1.8.
    No ja potrzebuję standard. Do potretu używam ciamcianga 85 f1.4 z wklejonym własnoręcznie dandelionem.

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    a już jest nowsza 60-tka, a co będzie jutro? Gonienie za nowością to "Never ending story" niestety.Każdy zakup powinien być przemyślany i dobrze wyważony, biorąc pod uwagę nasze potrzeby, umiejętności i wiedzę fotograficzną jak i zasobność sakiewki.
    Pzdr.
    No to właśnie nie zastanawiam nie od 6 lat mam 300d już raz migawke wymieniłem 60D odpada - jednego trabanta już mam Na obecna chwile wszystko wskazuje na 50D - tym bardziej że cena nadzwyczaj korzystna. Filmowanie byłoby fajne, jednak wiem że pro produkcji (jakie znaleźć można w necie) robil nigdy nie bede, bo zdaje sobie sprawe z tego jaka wiedza stoi za takimi produkcjami, a do uwieczniania wakacji i urodzin dziecków mam mDV, tak że główny argument za 7D jakby też traci na znaczeniu w moim przypadku. No pozostaje jeszcze aspekt "szpanerki" ale on też nie jest dla mnie wart tych 2ch tysiaków
    5Dmk2,300D,S8,S85,Tokina12-24,c17-40,c50/1.4, c580mk2, c580mk1,Nissin di622,Kit

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Bierzcie kolego bryq 50D.
    Nie ma co się zastanawiać. Za różnicę spokojnie można zmienić KIT'a na Tamiego 17-50 VC, albo kupić sobie stałeczkę Sigmę 50mm f/1.4
    Ja bym tak zrobił ;-)

Coś już napisał Awatar Hubolsky
    Miasto
    Ełk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Bierzcie kolego bryq 50D.
    Nie ma co się zastanawiać. Za różnicę spokojnie można zmienić KIT'a na Tamiego 17-50 VC, albo kupić sobie stałeczkę Sigmę 50mm f/1.4
    Ja bym tak zrobił ;-)
    Puszka to element drugoplanowy - najważniejsza jest szklarnia ;-)
    Ja sprawiłem sobię 50D + 50/1.4 - jestem zadowolony - tylko tu mała uwaga, ja jestem amator hobbysta ;-)

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Jak masz kupić 7d i nie mieć pózniej na szkła to lepiej kup to 50d i reszte w szkła,wielkiej różnicy nie zauważysz...chyba że chcesz filmy,mam 7d dla mnie super puszka ale kupilem go dlatego ze mialem na 7d z gripem i mialem tez na szkła ktore chciałem,ale jak bym nie mial wystarczajacych funduszy wtedy to kupił bym 50d,bo co jak co to jednak szkło się liczy
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Jak masz kupić 7d i nie mieć pózniej na szkła to lepiej kup to 50d i reszte w szkła,wielkiej różnicy nie zauważysz...chyba że chcesz filmy,mam 7d dla mnie super puszka ale kupilem go dlatego ze mialem na 7d z gripem i mialem tez na szkła ktore chciałem,ale jak bym nie mial wystarczajacych funduszy wtedy to kupił bym 50d,bo co jak co to jednak szkło się liczy
    Szczera prawda - pomiędzy 7D i 50D organoleptycznie róznicy nie zauważysz.
    Jeśli chodzi o foty, to różnicy również raczej nie będzie. Jedynie możliwość robienia filmów jeśli jest taka potrzeba, choć nie warta IMHO tej różnicy w cenie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Szczera prawda - pomiędzy 7D i 50D organoleptycznie róznicy nie zauważysz.
    Jeśli chodzi o foty, to różnicy również raczej nie będzie. Jedynie możliwość robienia filmów jeśli jest taka potrzeba, choć nie warta IMHO tej różnicy w cenie
    Najlepiej podejść do sklepu i choćby wziąć do ręki obydwa korpusy. Zobacz czy 7D nie ma lepszego wizjera. Na szczęście obydwa mają możliwość łatwej zmiany matówki ale lepszy wizjer może być pomocny przy używaniu szkieł manualnych. Na szczęście ergonomia obydwu body jest zbliżona. Którego nie wybierzesz, powinieneś być zadowolony.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubak1988 Zobacz posta
    Ja bym 7D nie wziął biorąc pod uwagę różnicę w Cenie. 15mpx w zupełności wystaczy. Poza tym AF w 50D jest o niebo lepszy niż w 5dmkII, więc napewno nie będziesz zawiedziony.
    rozwalają mnie takie teksty. Czy uważasz, że ludzie kupują 7D dla ich 18Mpix??? z pewnością nie. Jak dla mnie to 10 Mpix jest w zupełności wystarczające. Kupiłem 7D z wielu innych powodów, z pewnością nie dla ilości pikseli. Jasne, 50D to bardzo dobry aparat, ale 7D różni się czymś więcej niż 3Mpix.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Klamka zapadła, troche poczekam - może jeszczce stanieje, w końcu pojawił się wspaniały nastepca: lepszy model 60D
    Myślicie że cena 50D jeszzce poleci? Od dłuższego czasu stoi na stałym poziomie. Wiem, wiem że obecna cena i tak jest atrakcyjna
    5Dmk2,300D,S8,S85,Tokina12-24,c17-40,c50/1.4, c580mk2, c580mk1,Nissin di622,Kit

Dopiero zaczyna

Domyślnie

też stałem przed podobnym wyborem - kupiłem 50d w celu zastąpienia wysłużonego 350d. Różnica w zdjęciach kosmiczna nie będzie a i 2k pln w portfelu zostaje. Za rok na szkołę reportażu będzie (jak się dostanę). Taki kurs wpływa bardziej na jakość zdjęć które się robi, niż wymiana którejkolwiek części zestawu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez bryq Zobacz posta
    Klamka zapadła, troche poczekam - może jeszczce stanieje, w końcu pojawił się wspaniały nastepca: lepszy model 60D
    Myślicie że cena 50D jeszzce poleci? Od dłuższego czasu stoi na stałym poziomie. Wiem, wiem że obecna cena i tak jest atrakcyjna
    Od miesiąca nie poleciała. Myślę że już bardziej nie opuszczą, bo by kosztował mniej niż body 550d. Ale co ja tam wiem, ja przecież truskawki cukrem posypuję
    Ostatnio edytowane przez jakkul ; 18-10-2010 o 21:29 Powód: Automerged Doublepost
    jakkul

staram się ...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bryq Zobacz posta
    Żeby tylko nie podrożał . Ostatnia klasyczna lustrzanka bez filmów , następca w plastikowej obudowie i bez regulacji AF i takie tam...
    Jak nic za jakiś czas to będzie klasyk...

Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów