Healing brush mozna ustawic na clone ale tak jak sebcio80 wspomniał - nie ma takich możliwości jak stempel w PS...
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
Ostatnio edytowane przez marekb ; 07-10-2010 o 08:31 Powód: Automerged Doublepost
powiem szczerze, że to narzedzie jest wlasciwie nie potrzebne w LR, dziala chusteczkowo, moze w 4tej edycji dopracuja.
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia
Z założenia stempel ten powstał do usuwania syfów z matrycy i uważam że jest to bardzo pożyteczne narzędzie w sytuacji gdy mamy zdjęcia tego wymagające, wówczas stemplujesz jedno zdjęcie i kopiujesz ustawienia na pozostałe wymagające odsyfienia. Samo narzędzie dla mnie okej, a to że czasem spowalnia pracę i działa niezbyt płynnie mogliby faktycznie dopracować.
wlasnie bawie sie w pracy troszke i faktycznie jesli takie bylo zalozenie jak mowisz to to ma sens, bo w innym przypadku moje dwa 8 rdzeniowe Xeony z 12MB cachem plus 72GB RAMU nie daja rady:-]
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia
jak sobie wyobrażasz usuwanie tym sposobem syfów z matrycy przy różnorodnych zdjęciach?? Owszem jak robisz widoki i masz czyste niebo i górną część kadru w której usuwasz syfy to jeszcze ...
Czy ktos wie gdzie w win7 siedzi numer numer seryjny do L3 ? Che go zmienic na ten ktory ostatnio kupilem jako upgrade do mojej 1.