Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: Czy da się wyłączyć głos 'pstryk' w 50d?

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Whitefire Zobacz posta
    Taki drobiażdżek właściwie, ale przejrzałem instrukcje, przejrzałem opcje i nie widzę możliwości... Może jednak się mylę... czy jest możliwość ściszyć/wyłączyć odgłos zwalnianej migawki w Canon 50D?
    niewierze, Boże widzisz a nie grzmisz... gratuluje zakupu lustrzanki ,

a tak powaznie to mozna to zrobić, zdejmujesz obiektyw, robisz zdjęcie i patrzysz co się rusza podczas robienia zdjecia, następnie wkładasz do srodka palec i wyciągasz wszsystko co sie rusza, jak leci, rwij ile ci natura dała siły, jezeli dalej podczas robienia zdjecia slyszysz cos to powtórz operacje ,

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Wiedziałbyś więcej gdybyś przeczytał instrukcję :wink:
    no właśnie

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    Fotograf wiedział, że zdjęcie pstryknął a fotografowani mogli przestać się już uśmiechać.
    i właśnie z tego powodu zawsze najciekawiej wychodzi zdjęcie drugie i trzecie - po takiej ustawce

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    A swoją drogą też muszę poczytać instrukcję swojego samochodu i wyłączyć ten denerwujący warkot silnika.;-)
    było myśleć wcześniej i nie kupować diesla

ale swoją drogą nie jest to dobry przykład - bo mając samochód teoretycznie powinieneś mieć też prawo jazdy, czyli teoretycznie zdałeś egzamin, który obejmował także budowę pojazdów (chyba nadal tak jest?), więc teoretycznie masz obowiązek wiedzieć, że samochód ma silnik.

natomiast tutaj nie ma żadnych egzaminów, i fotografować może każdy, nawet jak nie przeczyta instrukcji i nie wie - jak widać - że ma lustro i migawkę.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    To jest tak:
    kompakt potrafi imitować lustrzankę
    lustrzanka kompakta - nie!
    Czyli kompakt lepszy. Polecam. Ma masę różnych opcji ;-)

http://www.sdm.gower.pl/burst.avi

Dopiero zaczyna

Domyślnie

oo, widzę że przedszkolaków przyszło więcej, a dziwne, bo pora późna...

Niezwykłe jest to założenie, jakobym nie wiedział o istnieniu migawki. Świadczy raczej o niskim IQ niektórych czytających. No to wyjaśnię łopatologicznie: o odgłos pytałem, nie o migawkę!

Tym bardziej zdumiewają mnie te komentarze w świetle tego, co zostało powiedziane w późniejszych postach - moje pytanie było jak najbardziej zasadne i miało swoją odpowiedź. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że wynikało właśnie z faktu przeczytania instrukcji, tyle że grubo ponad rok temu, podczas pierwszego kontaktu z lustrzanką cyfrową. Chyba właśnie stamtąd pamiętałem, że o cichym fotografowaniu była jakaś mowa.

A że teraz wreszcie wpadł mi w ręce obiektyw z wysoka ogniskową i mogłem pójść 'na łów', problem z hałasowaniem nagle nabrał innego wymiaru.

Szukałem przy informacjach o migawce, a nie przy live view, to i nie znalazłem.

Przedszkolaki, spać. Śmiesznie było, ale trzeba czytać wszystko.
    50D; C 17-55

Uzależniony

Domyślnie

Koledzy, piszecie że ten wątek jest smieszny. Najśmieszniejszy na tym forum. Dla mnie jest najsmutniejszy. Po cholerę wiedzieć coś więcej oprócz tego gdzie jest guzik, co go trzeba nacisnąć.
    Btw. przypomina mi się - o niebo bardziej śmieszne, przewotne a nie głupie - hasło niemieckich ekologów z pierwszej połowy lat 70. ub. stulecia: "Po co nam elektronia atomowa?, mamy prąd z kontaktu!"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Najsmutniejsze to jest to, że wypowiadały się (nazwijmy to tak) osoby bez zielonego pojęcia, co mówią. No bo skoro można ciszej, a tyle osób zaczyna wciskać farmazony, to jest smutne tragicznie. Dobrze, że są osoby, na których rzetelną wiedzę można jednak liczyć, bo liczba fanfaronów w stylu Shingo, bredzących coś nie do końca po polsku, jest na tym forum męcząca.
    50D; C 17-55

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

żal

łajtfajer - skończ już tą pisaninę, bo z każdym postem coraz bardziej się pogrążasz...
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Ja z kolei nie wierzę, że odpisujecie na takie dyrdymały??:
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Whitefire Zobacz posta
    ... Chyba właśnie stamtąd pamiętałem, że o cichym fotografowaniu była jakaś mowa.

A że teraz wreszcie wpadł mi w ręce obiektyw z wysoka ogniskową i mogłem pójść 'na łów', problem z hałasowaniem nagle nabrał innego wymiaru.
    co do cichego fotografowania, to nie zapominaj wywalić z kieszeni drobnych, klucze dobrze jest owinąć jakąś gąbką wygłuszającą, przyodziać obów typu "cichobiegi", szeleszczący dres odpada, tudzież nie zabierać na łowy hałaśliwych kobit...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeeezus, Maria, co za poziom! Szlam z dna forum zebrał się, żeby wyjaśnić znaczenie słowa 'warcholstwo'. To anonimowość tak na was działa, czy na co dzień też jesteście tacy płytcy? zefir, ty się zarejestrowałeś specjalnie po to, żeby napisać jakieś pierdoły o gąbce? Ty się leczyć musisz. streaker, nie martw się, mi też jest ciebie żal. Niestety nie będziesz w stanie pojąć powodów.

Wszelka sensowna dyskusja zakończyła się na drugiej stronie, problem został wyjaśniony. Bardzo proszę moderatorów o zamknięcie tematu. I może o usunięcie tego badziewia z końca wątku, bo dobrej reklamy tej społeczności to nie robi.
    50D; C 17-55

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów