Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Mi sie wydaje ze to wogole nie jest kosmiczna technologia skoro mierzy Tom01 kolo 5500K mierzy czornyj kolo 6000K. 300-400K rozrzutu w sprzecie do ogladania odbitek ktory z zalozenia ma byc powtarzalny hmm teraz sie nie dziwie czemu w specyfikacji nie ma podanej temp barwowej.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KEYZOR Zobacz posta
    Mi sie wydaje ze to wogole nie jest kosmiczna technologia skoro mierzy Tom01 kolo 5500K mierzy czornyj kolo 6000K. 300-400K rozrzutu w sprzecie do ogladania odbitek ktory z zalozenia ma byc powtarzalny hmm teraz sie nie dziwie czemu w specyfikacji nie ma podanej temp barwowej.
    Nie jest to kosmiczna technologia, ale do podświetlenia ściany takowa nie jest potrzebna. Do oceny barw na zdjęciach polecam Soluxy - nie ma sztucznego źródła światła, które lepiej imitowałoby iluminant D50.

Domyślnie Prośba o pomoc

Witam jest to mój pierwszy post na forum więc się przywitam.

Mam prośbę czy znacie może jakieś alternatywne oprogramowanie do SPYDERA 3 elit...
    Nie wiem coś porobiło się z oryginalnym, a re-instalacja programu nie pomaga... prosi mnie o wpisanie kodu ... a program mam oryginalny który był w zestawie... próbowałem również ściągnąć ze strony producenta ale sytuacja wygląda identycznie jak w przypadku mojej płyty z programem...
    Za każde info będę bardzo wdzięczny...
    Monitor jaki profiluję to NEC 1980, system WINDOWS 7 (64)

Z góry dziękuję...
    Pozdrawiam,

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Witamy

Właściwe do tego monitora to NEC Spectraview II, ale nie można go normalnie kupić. Inne dobre to basICColor Display 4.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Witamy

Właściwe do tego monitora to NEC Spectraview II, ale nie można go normalnie kupić. Inne dobre to basICColor Display 4.
    A czy gdzieś w sieci można znaleźć NEC spectraview II wersję trialową...
    Sciągnąłem jakiś czs temu oile się nie mylę z Pana strony ale pod moim systemem nie działa...
    Z góry dzięki pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów