Cytat Zamieszczone przez Serwisant Usmiechu Zobacz posta
Witam,

Posiadam eos'ka 500d KIT ( 18-55 IS ) i niebawem chciałbym zrobić zdjęcia przedmiotów do sklepu internetowego i tu w zasadzie jestem w kropce.
Chcesz sie zabrać do zrobienia tych zdjeć czy dostałeś zlecenie?

Nie mam pojęcia jak to ugryźć, czy wiesz gdzie mogę znaleźć jakieś informacje o tym ( książki, www, itd. ).
Google po wpisaniu "fotografia katalogowa" - może źle szukam - jednak nie przychodzi mi z pomocą.
Poszukaj na forach internetowych, np www.canon-board.info lub podobnych

drugie pytanie to, czy mam sie nastawiać na zakupy?
Tak

- może jest coś, co mogło by mi pomóc
Umiejętności...

( nie mam ambicji na b.dobre zdjęcia, bo pewnie wiąże sie to z wysokimi kosztami )
To chłopie chcesz robic zdjecia katalogowe i chcesz je zrobić ze tak powiem "na przypał" byle by było i tyle? Jeżeli chcesz za to wziać kasę to chce wiedzieć dla jakiego sklepu to robisz aby go ostrzec ze poprostu olewasz prace a zależy ci tylko na kasie... Co to za różnica czy to sklep internetowy czy darmowe zlecenie , fotograf moim zdaniem powinien zawsze ale to zawsze wkłądać 100% mozliwosci, a jeżeli nie masz sprzętu odpowiedniego ani umiejętnosci to sie poprostu tym nie zajmuj, chcesz wymienić silnik w samochodzie zainwestuj w wyciągarkę bo własnymi rękoma nie dasz rady, chcesz robić zdjecia katalogowe zainwestuj w dobry sprzęt do fotografii bezcieniowej bo inaczej gó...no z tego ci wyjdzie

za pomoc dziekuje
i pozdrawiam
"ostrozielony świeżynek"
Skoro wiesz że sie na tym nie znasz i jesteśw tym zielony dlaczego przymujesz takie zlecenia zamiast bawic uczyć sięfotografi nie psując rynku?