Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Canon 50D + Tamron 17-50

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Shingo... Nie wiem czy porównanie z dziewczyną jest trafne - jest to mój pierwszy obiektyw i nie mam do czego się odnieść, dlatego wolę zapytać ludzi co sądzą w tym temacie. Żyją już na tym świecie trochę lat i wiem, że nie zawsze należy wierzyć temu co piszą ludzie na forach - ale lubię poznać poglądy innych w interesującej mnie kwestii - od tego chyba jest forum, ale mogę się mylić. Domyślam się, że w swoim życiu naczytałeś się już sporo takich tematów - przykro mi bardzo, że dzięki mnie do tej liczby możesz dodać kolejny. Myślę, że z następnym obiektywem będę już wiedział co i jak, będę miał jakiś punkt odniesienia.
    Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam serdecznie.

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nomek Zobacz posta
    Shingo... Nie wiem czy porównanie z dziewczyną jest trafne -
    Koloryzuje i to bardzo ale jest trafne bo przynajmniej w jakis spoób uderza w ciebie...

jest to mój pierwszy obiektyw i nie mam do czego się odnieść, dlatego wolę zapytać ludzi co sądzą w tym temacie.
    Moje juz znasz, wymień go bo jest do kitu, jednak mi nie uwierzysz bo sarkastycznie do ciebie podchodze, ale to że przez ostatnie 3 lata przez moje ręce i aparat przechodzi około 20 obiektywów to nie jest wyznacznik wiedzy tylko kultura na forum , prawda?

Żyją już na tym świecie trochę lat i wiem, że nie zawsze należy wierzyć temu co piszą ludzie na forach - ale lubię poznać poglądy innych w interesującej mnie kwestii - od tego chyba jest forum, ale mogę się mylić.
    Uważasz ze forum to miejsce wymiany zdań, a co byś pomyślał sobie o uzytkowniku który powiedział by że odcień czerni obiektywu nie jest identyczny jak odcień korpusu (chociaż byłby ********ym obiektywem) i wg niego może on pochodzic z nielegalnej południowo afrykańskiej dystrybucji...
    pomyslałbyś że jest... slowo na "P" i nie jest to słowo Poje...any tylko przewrazliwiony jak Ty,

Domyślam się, że w swoim życiu naczytałeś się już sporo takich tematów - przykro mi bardzo, że dzięki mnie do tej liczby możesz dodać kolejny.
    OK, bardziej chodzi mi o to że forum to taka fajna gazeta, wchodzisz czytasz ciekawe rzeczy i odpowiadasz na nie, jest kącik gdzie można cos sprzedać i kupić jest miejsce na fajne obrazki które ciekawie się ogląda i jest też masa wiedzy na temat sprzętu, testy , porównania, informacje, znajdzie się też rozdział dla początkujacych gdzie każdy amator może podzielić się swoim problemem, JEDNAK (specjalnie z duzej) jeżeli każdy amator (sam nim jestem , zeby nie bylo że zaraz sie nazywam pro artystą i że nosze szalik) który kupuje lustro , obiektyw , kompakt wrzucałby tu zdjecie z pytaniem czy ostrosc jest ok , co by tu sie działo? Kongo, wtedy aby pomóc tym którzy maja naprawde dosc cięzkie sprawy jak na początkujacych musze przelecieć pare stron w tej "gazecie" i aby potrzebujący otrzymał odpowiedź.

Myślę, że z następnym obiektywem będę już wiedział co i jak, będę miał jakiś punkt odniesienia.
    Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam serdecznie.
    Tak myślisz , a co gdy dostaniesz np stałke ze światłem 1.2 i to systemowe szkło? będziesz miał punkt odniesienia ostrosci np 85 canona do tamrona 17-50? Wporzo...

Z racji na późną lub wczesną godzinę o której piszę tego posta powiem to krótko i na temat, Ogarnij się facet i skończ sie nad tym sprzętem brandzlować. Aparat służy do robienia zdjęc a nie do myslenia nad tym czy jest dobry...

Uprawnienia umieszczania postów