Zadając pytanie chodziło mi głownie o obiektywywiem ze kupiłem dobry aparat.
nic z tych rzeczy, głownie chodziło mi o obiektywy czy są dobre do większości zdjęć, jakby ktoś napisał że są złe to bym sprzedał i kupiłbym inne ale wiekszosć pisze ze na początek wystarczy więc jestem zadowolony z większości odpowiedzi, ale przepraszam że tak wyszło
Dziękuje,
Miałem aparat cyfrowy ale po po prostu mi nie wystarczał, nie znam się na fotografii ale lubię zdjęcia z długim czasem naświetlania, cyfrówka dawała marne efekty gdyż najmniejszy otwór przesłony to f8 a czas naświetlania to 30s, przykładowo robimy zdjęcie jadących samochód tak żeby zostały smugi swiateł, cyfrówką na jasnej ulicy tego nie zrobimy gdyż zdjęcie bedzie prześwietlone. Chyba że bym zainwestował w filtry szare. No i znowu szumy na zdjęciach, wiadomo na lustrzance troche to inaczej wygląda i brak montazu dodatkowej lampy, wiadomo jak wychodzą zdjęcia z lampą skierowaną na wprost. Od dawna planowałem lustrzanke ale marki Sony, ale że miałem okazje kupić 50D z obiektywami i całym zestawem to kupiłem.
Wiem wiem, ale myśle że UV mi na razie wystarczą może kiedyś kupię "star" lub szare.
jestem tego samego zdania, miałem wczoraj zrobic zdjęcia kaplicy na cmentarzu o 12 w nocy ale bałem się wejść :P Pozatym cały czas pada deszcz i zimno jest.
Dzięki, porobię zdjęcia i zobaczę czego mi brakuje.
Dzięki, dlatego też postanowiłem przesiąść się na lustro. Nie marzą mi się zadne wystawy nawet o tym nie pomyślałem, robie zdjęcia dla siebie.
Odpowiedziałeś sobie sam na pytanie, skoro nie wiem czy to dobry zestaw to wiem że to była okazja bo kosztowało mnie to 5tys. i w dodatku na raty, mógłbym to sprzedac i niezle zarobić ale nie chcę. Lubię robić zdjęcia, od zawsze lubiłem, robię zdjęcia nie zawodowo ale robię dla siebie, i wiem do czego służy aparat i wiem jak wykorzystać jego mozliwości,