Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: Po tym filmie zrobilem wow

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    450 na polu 2-3 sekundy.
    Czyli tyle żeby się unieść i następnie trajektorią zbliżoną do balistycznej, zakłócaną rozpaczliwymi ruchami pilota, przywalić w glebę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W pokoju 2 x 3 m mona spokojnie podnieść 450. :-) Musi być wcześniej oblatana i wytrymowana ale da się. Sam to czasem robię. :-)
    Oczywiście że się da. Widziałem wiszącą 600-tkę w kuchni, z odległościami wirnika <1m od szafek i stołu. Ale ten co potem zbierał gruz z 450-tki i opatrywał pocięte łapy, też zapewne myślał że się da, bo to tak prosto wyglądało.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 30-09-2010 o 15:45 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    .....Ale ten co potem zbierał gruz z 450-tki i opatrywał pocięte łapy, też zapewne myślał że się da, bo to tak prosto wyglądało.
    :-) Co rusz mam takich. [i]daj polatać....[/b]. 700N na ogródku 10x15m wygląda "miło, łatwo i przyjemnie". Wszystkich od "daj polatać" sadzam na symulatorze. Zwykle po 15 minutach dochodzą do wnioski to się nie da...

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

700N na ogródku 10x15m wygląda "miło, łatwo i przyjemnie".
    To prawda, wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy jaka to niebezpieczna rzecz. Jak chcę potrenować precyzyjne manewry w ogródku, to tylko wówczas kiedy wszelkie małe dzieci są w domu, lub za mną bez możliwości wejścia w "strefę lotów". Taka "zabawka" może bez problemu okaleczyć albo i zabić.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Po domu to mozna mikrusem, np http://www.model-fan.com.pl/index.ph...f-mode-1-lub-2 Sam lubie sie tak pokrecic. Ale to nie zblizy do techniki latania taka 450 nawet o 10%. Wspomniane 2 sek zwisu potwierdzam, tak wygladal moj pierwszy lot, ladowanie na boku, potem to co najlepsze - zamawianie czesci i naprawa
    Przede wszystkim symulator. Mozna kupic za grosze atrape radia E-Sky, co jest widziana jako joystick w kompie. Coraz wiecej symulatorow ma mozliwosc konfiguracji kontrolera. Osobiscie kupilem ClearView bo byl tani i jest calkiem ok pod wzgledem fizyki.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Po domu to mozna mikrusem
    Słabe trochę zdjęcia, ale wygląda to mi na dwukanałowe sterowanie, brak tarczy, czyli kompletnie nie ma nic wspólnego z techniką pilotażu helikoptera.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Słabe trochę zdjęcia, ale wygląda to mi na dwukanałowe sterowanie, brak tarczy, czyli kompletnie nie ma nic wspólnego z techniką pilotażu helikoptera.
    4kanaly- tarcza z 2 serwami, rotor glowny i ogonowy. Nie prowadzi sie jak 450 ale calkiem inaczej jak wspolosiowe. Staly kat lopat i duzy flybar robia swoje. 30g z bateria nie pozwala na szalenstwa na zewnatrz.
    Staly kat lopat, mialem na mysli to, ze sila ciagu regulowana jest obrotami silnika. Kat jest zmienny przez miksery i tarcze w przypadku sterowania przod-tyl-lewo-prawo. Sorry za niescislosc. Wieksza fota http://www.magicopter.fr/36-103-thic...seul-jaune.jpg
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 30-09-2010 o 17:51 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kurcze Panowie - bardzo fajne hobby macie z tymi maszynkami. Już chyba wiem o co poproszę Mikołaja w tym roku :-D

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Kurcze Panowie - bardzo fajne hobby macie z tymi maszynkami. Już chyba wiem o co poproszę Mikołaja w tym roku :-D
    Hihihi... to nie jest tania zabawa. Chyba łatwiej kupić kolejną eLkę niż model. Tak krótko i szybko

1. Aparatura czyli nadajnik - second hand ok 1000 zł, "eLka" ok. 2500 zł
    2. 450 Pro - kit - 1400 zł do tego trzeba odbiornik (nie ma w zestawie) ok 300 zł
    3. LiPole - na jednym lot od ok 4 min w hard 3D do 10 min zawisów. 1 szt = 160 zł
    4. Ładowarka do LiPoli = 400 zł.

Wychodzi, że żeby móc się rozbić w drugiej sekundzie lotu trzeba wydać ok. 4k zł. i to bez symulatora :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Myślałem na początek o czymś tańszym - Lama czy coś :P

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cholera bawię się właśnie RC Helicopter Simulator...... Masakra

Ale dobrze że napisaliście o tych symulatorach, bo jakbym tak bez niczego odpalił prawdziwą zabawkę to po tych 2sek. było by po zabawie

Powoli coś tam zaczynam kumać, ale mylą mi się kierunki hyhy... No ale ta klawiatura też swoje robi, na aparaturze napewno jest troszkę łatwiej.
    Chyba kupię sobie tą "Big Lama" tak czy siak na początek, tak na wszelki wypadek, lepsze 400zł niż 1500 w plecy
    Ostatnio edytowane przez Ernest_DLRS ; 30-09-2010 o 19:05 Powód: Automerged Doublepost
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów