unikaj jak ognia tego sklepu.
unikaj jak ognia tego sklepu.
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
Sklepu nie znam - lampę znam. Najwyższy model Canona godny polecenia, ale czy na pewno wykorzystasz w pełni jego zalety...? Na pewno dużo wiedzy o tej lampie znajdziesz korzystając z wyszukiwarki tego forum. Ja tę lampę kupiłem i zdecydowanie nie żałuję - w sobotę zdecydowanie wykorzystałem wszystkie jej atuty fotografując ślub przyjaciół z rezultatem przekraczającym moje i ich oczekiwania (mój drugi ślub jaki pstrykałem).
Konkludując - warta swojej ceny, ale czy na pewno Tobie potrzebna...? Może napiszesz więcej o tym, do czego jej będziesz używać?
co do lampy to posiadam taka od maja. co chwile mnie zaskakuja jej mozliwosci![]()
polecam. najwyzszy i najlepszy model lampy ktora canon do tej pory wypuscil
theda bara ale po co zakładasz kolejny wątek o lampie, jak już się o lampę pytałaś ?
http://canon-board.info/showthread.p...579#post837579
Jeśli chcesz trochę zaoszczędzić warto poszukać wcześniejszego modelu 580 równie dobra, jak następca, bardziej smukła, szybsza w kręceniu głowicą, a prędkość ładowania zupełnie podobna. Cena za to sporo niższa...
Canon FF i słoików kilka
A tak zapytam z ciekawosci - czy jest jakas podawana przez producenta liczba blyskow ktore moze wykonac dana lampa? Cos jak okreslenie ilosci klapniec migawki?
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
Witam,
nadszedł ten czas kiedy muszę zaopatrzyć się w lampę zewnętrzną i... Mam dylemat. Pracowałem wcześniej na Canonie 580EX II, ale za drogi sprzęt (był pożyczany) i byłem bardzo zadowolony (generalnie wydarzenia jak dokumentowanie studniówek i tak dalej..). Teraz chciałbym zaopatrzyć się we własną (do zdjeć plenerowych, w pomieszczeniach, po prostu będzie w różnych celach wykorzystywana).
No i na początku mój wybór padł na Canona 430EX II, ale szybko znalazłem alternatywę w postaci YongNuo 568 EX(poza niższą ceną ma chyba ciekawsze parametry niż 430-tka).
Grzebiąc dalej znalazłem też Voeloon V600 TTL oraz Metz'a 50 AF-1 i... No i sam już nie wiem. Nie chcę grzebać dalej i porównywać tylko parametrów, bo tylko narobię sobie większego dylematu, stąd też proszę Was o opinie i doradzenie mi jako fotoamatorowi.
Lampę chcę podpiąć do Canona 500D
Bardzo na Was liczę, proszę o pomoc!
Pozdrawiam![]()
Po dłuższym namyśle w kręgu zainteresowania pozostawiam Yongnuo i Canona. Jakieś wskazówki i porady?