Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ja tam chetnie kupie bezlusterkowca tez, ale tylko FF i max 16Mpix, wiec mocno licze na Canona ze to szykuje, wchodzac teraz z cropem z aparaty bez lustra Canon wlasciwie bedzie na straconej pozycji, a wchodzac z FF pozamiata rynek, i bedzie sie smial z Olka, Panasa i innych,

przy bezlustrowej konstrukcji roznica wielksoci obiektywow miedzy cropem a FF nie jest tak duza jak przy lustrze, zreszta wiadac to po szklach dalmierzowych
    Wszystko jedno czy to będzie crop x2 czy FF, ale niech wreszcie Canon pokaże coś bez lustra! Mam w tej chwili 5d II i małą szklarnię. Chętnie kupiłbym jako uzupełnienie (a z czasem zamiast lustra) coś lżejszego i mniejszego. Poczekam aż Canon wypuści swojego bezlusterkowca, bo podoba mi się podejście Canona do ergonomii, układu menu, bardzo lubie DPP:P, matryce Canona są znacznie lepsze od tych m4/3 (jeśli chodzi o pracę poszczególnych pikseli). Gdybym zainwestował teraz w m4/3, a w przeciągu roku canon pokazałby bezlustro, żałowałbym swojej decyzji i wyprzedawał system m4/3 z prawdopodobnie bardzo dużą stratą. Zaznaczam, że fotografuję amatorsko i nie jestem fanatykiem marki Canon.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    Wszystko jedno czy to będzie crop x2 czy FF, ale niech wreszcie Canon pokaże coś bez lustra! Mam w tej chwili 5d II i małą szklarnię. Chętnie kupiłbym jako uzupełnienie (a z czasem zamiast lustra) coś lżejszego i mniejszego. Poczekam aż Canon wypuści swojego bezlusterkowca, bo podoba mi się podejście Canona do ergonomii, układu menu, bardzo lubie DPP:P, matryce Canona są znacznie lepsze od tych m4/3 (jeśli chodzi o pracę poszczególnych pikseli). Gdybym zainwestował teraz w m4/3, a w przeciągu roku canon pokazałby bezlustro, żałowałbym swojej decyzji i wyprzedawał system m4/3 z prawdopodobnie bardzo dużą stratą. Zaznaczam, że fotografuję amatorsko i nie jestem fanatykiem marki Canon.
    Mam dokładnie to samo, ja dodatkowo mam jeszcze R1, nie sprzedam go chyba nigdy, bo daje jak dla mnie genialny obrazek, ale R1 to też jest kobyła, nie wszedzie mi się chce go taszczyć Moim zdaniem m4/3 czy podobne to świetne uzupełnienie dla FF, i ludzi nie chcących dźwigać dużo np. na spacer po parku, natomiast nie wyobrażam sobie sytuacji (jak to niektórzy sugerują), że biorę m4/3 zamiast 5D, na wymarzony urlop, dla mnie to herezja jest i tyle.

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uprawnienia umieszczania postów