Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Fotografia plenerowa i problem z niebem

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar maxwell61
    Miasto
    Wrocław, Oborniki Śląskie/ Wołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi0 Zobacz posta
    Od niedawna zajolem sie fotogrfia slubna, reportazowo- plenerowa.
    Mam nadzieję, że z Ciebie fotograf lepszy niż Twa ortografia

Myślę, że padło tutaj tyle porady trafnych, że nie sposób w końcu zrobić poprawne zdjęcie.

Od 6 miesięcy mam Canona. Szczerze mówiąc to czytam te forum od podszewki, postów mało, bo i wiedza dopiero napływa.

A co do sportu jakim jest fotografia ślubna dodam jeszcze fotografię chrzcielną Znajoma po zakupienia N d90, lampy i stalki 50mm 1.8 już zajmuje się chrzcinami... Pomiar punktowy tudzież, system strefowy to dla niej magia, ale jak dodała...tu kontrast, tam trochę ekspozycję podciągnę i 200zł w kieszeni

Boże chroń ludzi przed "fachowcami"...

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwell61 Zobacz posta
    Mam nadzieję, że z Ciebie fotograf lepszy niż Twa ortografia

Myślę, że padło tutaj tyle porady trafnych, że nie sposób w końcu zrobić poprawne zdjęcie.

Od 6 miesięcy mam Canona. Szczerze mówiąc to czytam te forum od podszewki, postów mało, bo i wiedza dopiero napływa.

A co do sportu jakim jest fotografia ślubna dodam jeszcze fotografię chrzcielną Znajoma po zakupienia N d90, lampy i stalki 50mm 1.8 już zajmuje się chrzcinami... Pomiar punktowy tudzież, system strefowy to dla niej magia, ale jak dodała...tu kontrast, tam trochę ekspozycję podciągnę i 200zł w kieszeni

Boże chroń ludzi przed "fachowcami"...
    Wcale sie jej nie dziwie - jak patrze na to jakie zdjecia robia "zawdowcy" w moim rodzinym kosciele i kosciele zony, to powiem tyle ze kompletnie nikt nie wracal uwagi na techniczne wykonanie zdjecia. Ludzie i tak biora te zdjecia. Dla niektirych wystrczy, ze masz lustro i tytulujesz sie fotografem. Nawet jak ciotka zrobi techncznie lepsze zdjecie, to i tak kupia gniota o "fotografa", bo to fotograf :/
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Uprawnienia umieszczania postów