Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Canon ale jaki ?

Mieszany widok

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Kolejny wątek...
    Kup to co radzi _igi, czyli 1000d, t17-50 i 55-250.
    Dlaczego? Zaczynasz zabawę w foto, nie masz dużej kasy i do końca nie jesteś określony co do wymagań. Bez urazy nie masz wielkiej kasy, a wymagasz zbyt wiele. Możesz skupić się tylko na lufie i w sumie zestawie: 1000D nawet z BG-E5 + 70-200 f/4. Szkła są naprawdę ważne, pucha mniej w takim układzie.
    Jeśli nie boisz się używanego sprzętu, nie masz ciśnienia na nowy to weź serią xxD, typu 30D lub 40D i dobre tele.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Kolejny wątek...
    Jeśli nie boisz się używanego sprzętu, nie masz ciśnienia na nowy to weź serią xxD, typu 30D lub 40D i dobre tele.
    Bardziej dosadnie: niewiele zależy tu od lęków i ciśnienia, przy tych kryteriach i tym budżecie albo na to się decyduję albo ciułam dalej odkładając lustro do momentu eksplozji skarbonki. Czas ciułania można wykorzystać na przejrzenie oferty rynku (być możne i wtórnego),zdobycie sampli z netu (kafejki, koledzy), przeczytanie tego co już na ten temat napisano (oj, niemało na CB). Mnie to zajęło sporo czasu, dla kogoś innego może być to miesiąc.
    Co do wybierania modelu: policz ile modeli DSLR wypuścił Canon (wbrew pozorom nie taki dramat) odejmij staruszków z 5 mpix, odejmij modele za ciężką kasę (Twoje kryterium- >3000) a pośród pozostałych wybrzydzaj na na migawkę, ISO i okładziny.
    Wynik już znamy ale sporo można się przy tym pożytecznych rzeczy dowiedziec.

Domyślnie

hmm miesiac temu jak zaczolem sie rozgladac tez mialem taki dylemat ale internet to potega wiedzy ja sobie zainwestowalem w
    550D plus kitowy obiektyw, ale po tygodniu dokupilem sobie 50 f1.8
    niskie szumy nawet do 1600ISO
    na 3200 juz sa dosc mocno zauwazalne, na tym forum zadalem pytanie ile migawka moze wytrzymac dostalem odpowiedz ze nawet do 100.000 klapniec

Uprawnienia umieszczania postów