Strona 17 z 31 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 301

Wątek: [minitest] TAMRON 17-50 2.8 VC

Domyślnie

PiotrZ, 50mm f/1.8 (mk1) na moje krzywe ucho jest równie głośne co Tami. Oczywiście do dwa różne dźwięki, T brzmi nieco bardziej elektronicznie, niż `wiertarkowo` jak C. (...może niezbyt trafnie opisałem ale się staram! )

Nie przejmuj się dźwiękiem, nawet jak fotografujesz w kościele nie powinno to specjalnie przeszkadzać...

Polecam rozwiewać takie wątpliwości spacerem do jakiegoś sklepu który ma w dystrybucji Tamrona. Od razu powiem, niestety powszechny Fotojoker odpada.

PS. Na YT już jest "trochę" tych filmików...

PS2. Obiektyw ma zdjęcia `robić`, a nie... !
    Ex-`pracownik` Canon Polska.
    • Canon 40D • Tamron 17-50 VC • Helios 58mm f/2 • Canon Deluxe 10 EG • REVUEtron c35s • Raynox DCR250 • 250, 500, 1000W •
    http://sobiech.deviantart.com
    http://NFSPlanet.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zgadza się, obiektyw ma robic zdjęcia, ale nie ma też zbytnio zwracać na siebie uwagi. Ostantio dwukrotnie robiłem zdjęcia w sytuacji, gdzie klapnięcie migawki w 40d zwracało na mnie uwagę i było dobrze słyszalne. Na szczęście 85 1.8 jest cicha, ale bałem sie podpiąć 50 1.8 żeby sie ktoś nie przestraszył "dentysty"

Domyślnie

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć jak Tamron daje rade w kościele. Będę miał ślub "rodzinny" i zdjęcia będę robił raczej za darmo dlatego narazie nie stać mnie na 2-3 stałki.
    Stałki są niby jaśniejsze, ale Tami mimo że sporo ciemniejszy ma jednak stablizację która chyba pomaga trochę w zdjęciach ślubnych, a może się jednak myle.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wlamo Zobacz posta
    Witam,

Chciałbym się dowiedzieć jak Tamron daje rade w kościele. Będę miał ślub "rodzinny" i zdjęcia będę robił raczej za darmo dlatego narazie nie stać mnie na 2-3 stałki.
    Stałki są niby jaśniejsze, ale Tami mimo że sporo ciemniejszy ma jednak stablizację która chyba pomaga trochę w zdjęciach ślubnych, a może się jednak myle.
    Pomóc może ewentualnie przy przysiędze i innych statycznych momentach, ale nie polegałbym na niej przez resztę ceremonii. Zresztą - w tym wątku już chyba była dyskusja na ten temat, która ja, notabene, zacząłem

Domyślnie

A tak działa stabilizacja.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ir7gg8tjBBw
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,
    kupiłem w koncu T17-50@28 vc, cena 1450zł w rtv euro agd. nawet ostrzy tam gdzie powinien. troche ciezki i juz patrze za gripem, co by nie wyrywalo aparatu z rąk. stabi dziala nawet nawet ale odglos smieszny troche, a z ostrzeniem - wcale nie taki traktor jak pisza....
    C50D, T17-50 2.8 VC, C70-200 F4 IS, C 580EXII, C320EX, Grip Phottix

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafja Zobacz posta
    [...] a z ostrzeniem - wcale nie taki traktor jak pisza....
    Bo to piszą osoby co już zapomniały jak brzmi prawdziwy AF
    Tak serio to z głośnością AF-u to przesadzają. Dźwięk jest znośny, nawet przyjemny jak na nie USM.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafja Zobacz posta
    Witam,
    kupiłem w koncu T17-50@28 vc, cena 1450zł w rtv euro agd. nawet ostrzy tam gdzie powinien. troche ciezki i juz patrze za gripem, co by nie wyrywalo aparatu z rąk. stabi dziala nawet nawet ale odglos smieszny troche, a z ostrzeniem - wcale nie taki traktor jak pisza....
    1450 ... hmmm naprawdę tanio ok 150PLN taniej niż przeciętnie "tanio"

Pełne uzależnienie

Domyślnie

cena bardzo dobra jak za wersje VC, a z tą pracą AF-u nie przesadzajmy. Ja używam od dłuższego czasu tego szkła bez VC i odgłos pracy wcale nie razi jest zupełnie normalny.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A jak Tamron pracuje z Canonen 7D czy go za bardzo nie spowalnia czy lepiej wybrać Canona 24-105

Strona 17 z 31 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów