Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 183

Wątek: Tajemnicza nowość Samyanga

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Elektroniczne przeniesienie napędu to szkle to już barbarzyństwo

Pewnie kwestia rok, może dwóch a Samyang postara się o ichsiejszego USMa.
    Póki co to nie mają nawet elektronicznie sterowanej przysłony, nie mówiąc o AF jakimkolwiek
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Póki co to nie mają nawet elektronicznie sterowanej przysłony, nie mówiąc o AF jakimkolwiek
    Nowa wersja 85/1,4 do Nikona ma styki :-D. Dlatego ponawiam pytanie, jak zostanie ta kwestia (tj. komunikacji z body) rozwiązana w Samyangu 35/1,4? Ze zrozumiałych względów mam tu na myśli oczywiście mocowanie do Canona ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Pójdę o zakład, że AF to kwestia czasu :-P

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

heh dalszy ciąg serialu o nowościach na stronie ciamcianga ... zaczynam się wciągać w ten serial ))

a tak na serio to bardzo jestem zainteresowany takimi szkłami ale .... nie w standardowych zakresach tylko szkłami kreatywnymi ... jest już 8mm i jeśli działa ok to napewno go kupię (imo automatyka w tym szkle nie jest niezbędna) i obiektywy T/s i niech by zrobili jakieś makro 100-150 ... wydawanie szkła 35mm bez AF to nie jest imo rewelacja .... lubię manuale, umiem nimi pracować ... miałem fajny komplet ... sprzedałem na rzecz T 17-50 VC i jest mi z tym dobrze żałuję jedynie że nie zostawiłem sobie planara 50 1,4 do portretu ....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

no mordka 77mm - konkretnie. Ale TS'a to to nie wygląda niestety

Coś już napisał Awatar s!wy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

kat widzenia 63 wiec to 35mm, srednica filtra 77 wiec cos jasnego.. f1.4.. jak bedzie mialo sterowanie przyslona i dobry stosunek jakosc/cena to moze byc ciekawa alternatywa dla eL
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s!wy Zobacz posta
    kat widzenia 63 wiec to 35mm, srednica filtra 77 wiec cos jasnego.. f1.4.. jak bedzie mialo sterowanie przyslona i dobry stosunek jakosc/cena to moze byc ciekawa alternatywa dla eL
    Zależy jak wypadnie w praktyce. Jeśli będzie z potwierdzeniem ostrości, z dobrym f/1.4, za przyzwoite pieniądze, to na pewno warto rozważyć. Pal licho sterowanie przysłoną, bo w końcu po to się stałki kupuje, żeby je używać wide open. ;-)
    Może to zmotywuje Canona do odświeżenia 35/2. Zrobią takie EF 35/1.8 (ring) USM za tysiaka i Samyang się schowa. Marzenia, marzenia...

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Zależy jak wypadnie w praktyce. Jeśli będzie z potwierdzeniem ostrości, z dobrym f/1.4, za przyzwoite pieniądze, to na pewno warto rozważyć. Pal licho sterowanie przysłoną, bo w końcu po to się stałki kupuje, żeby je używać wide open. ;-)
    Może to zmotywuje Canona do odświeżenia 35/2. Zrobią takie EF 35/1.8 (ring) USM za tysiaka i Samyang się schowa. Marzenia, marzenia...
    każdy samyang może mieć potw. ostrości - wystarczy przelotka do AiS z czipem
    600D | X-M1

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Ja mam 85 1.4 ciamcianga, bez przelotki za to z wklejonym dandelionem(programowalnym). Śmiga bez zastrzeżeń.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bryq Zobacz posta
    Ja mam 85 1.4 ciamcianga, bez przelotki za to z wklejonym dandelionem(programowalnym). Śmiga bez zastrzeżeń.
    Czy podejście dystrybutora do takich przeróbek się zmieniło? Bo kiedyś jak sprawdzałem temat to nalepianie czipa = utrata gwarancji
    600D | X-M1

Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów