Pokaż wyniki od 1 do 10 z 213

Wątek: Oslony przeciwsloneczne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Poszukuje porządnego zamiennika ET-65III do C85/1.8. Co byście polecili w tym temacie ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Poszukuje porządnego zamiennika ET-65III do C85/1.8. Co byście polecili w tym temacie ?
    oryginal

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie Zaminnik JJC dla C17-55/2.8

Dopiszę się może, bo też kupiłem - zamiennik do C17-55/2.8, JJC. Wizualnie Ok, sprawia porządne wrażenie. Wewnętrzna powierzchnia zmatowiona przez zeszlifowanie najprawdopodobniej. Można się przyczepić że niestarannie -są dwa niewielkie bardziej gładkie i w mocnym słońcu pobłyskujące placki. W pewnym sensie to dyskwalifikuje osłonę, ale papier 2000 w dłoń i jest matowa
    30 sek później ten sam papier poszedł w ruch kiedy ku zaskoczeniu i wbrew wielu opiniom osłona ledwo dała się włożyć i wkręcić w zamek obiektywu, tak była ciasna! Poniekąd potwierdza to opinie o mizernej precyzji tyle, że u mnie poszło w druga stronę. I dobrze, tylko że to kwestia przypadku niestety. Dobrze dlatego że po lekkim oszlifowaniu brzegów osłony (w miejscu wkręcania) i wyjęcia jednego z zatrzasków jest idealnie!!! Wkręca się z lekkim oporem, zamyka bardzo pewnie i siedzi bez luzów!
    Podsumowując - ja jestem w 100% zadowolony: osłona wygląda porządnie, spełnia swoje zadanie, i po 5 minutach lekkiego "tuningu" pasuje idealnie i trzyma się pewnie. Problem tylko w przypadkowości tych cech zapewne. Ale dla 20 zł plus te kilka więcej z przesyłką? Chyba warto zaryzykować. Jeśli się nawet zdarzy nieco luźna, jak ktoś nie ma dwóch lewych rąk tez coś wymyśli
    piątka, trochę szkła i gadżety

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    oryginal
    Jeśli posiadasz takową na sprzedaż w cenie ok 40-50zł, to chetnie odkupię
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów