Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 183

Wątek: Tajemnicza nowość Samyanga

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

TS'y zrobią ....po 1500

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No dokładnie - jak nie mogą walczyć jak równy z równym ze szkłami Canona z AFem, to powinni stanąć w szranki z tymi bez AFa - uderzyć w Tilt-Shift. Ja z chęcią bym nabył jedno-dwa szkiełka, żeby się pobawić w TS. 1500zł w sam raz.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Te obiektywy są bardzo drogie a wręcz kosmicznie drogie. Jeśli coś jest niekompatybilne do końca z jakimś systemem, do którego niby jest dedykowane to cena takiego szkła powinna być w cenie obiektywów M42. Ale jeśli pojawi się obiektyw do Leica M9 to cena będzie bardzo atrakcyjna.
    to ciekawe ... M42 rybie oko 8mm ? 85 1,4 ? gdzie masz takie szkła ?

popularne 80 M42(lub inne manualne) mają światlo 2,8 i kosztują obecnie ok 400PLN... takie manuale ze światłem 1,4 np zeiss contaxa to cenki ok 1000$

to samo z 35mm ... najlepszy w miarę tani flektogon M42 2,4 chodzi po ok 500PLN

wiesz coś nie bardzo jesteś zorientowany ...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do tego wyżej, jest Peleng. Kosztuje tyle samo, co Samyang 8mm, ale jest pod pełną klatę.

Co do obiektywów, musiałem się pozbyć ts'a ze względów finansowych, ale bardzo bym się ucieszył widząc takie szkło u samyanga. Wymarzony duet? ~20mm f/4 i 90mm f/2,8 )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ps, co do szkiełek, fajnie, jakby zrobili parę dłuższych szkiełek - 135/2-cośtam, 200/2,8 i te pe. Tym się przynajmniej łatwiej ostrzy
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 12-09-2010 o 09:47 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Co do tego wyżej, jest Peleng. Kosztuje tyle samo, co Samyang 8mm, ale jest pod pełną klatę.
    peleng jest tak samo pod FF jak i ten i tak trzeba wycinać ze środka nawet na APSC ma sporą winietę ... cena podobna ... dostępność żadna .... :-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nie spominam że pozion wykonania pelenga to jeden wilki żal .....
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 12-09-2010 o 09:54 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

35 1.4, bez AF. Kto się zakłada ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No dokładnie - jak nie mogą walczyć jak równy z równym ze szkłami Canona z AFem, to powinni stanąć w szranki z tymi bez AFa - uderzyć w Tilt-Shift. Ja z chęcią bym nabył jedno-dwa szkiełka, żeby się pobawić w TS. 1500zł w sam raz.
    I to by była sensowna strategia.
    Skoro nie robią AF, to niech wypuszczają to gdzie i tak AFu C i N nie daje albo gdzie AF nie ma aż takiego znaczenia. Kilka wersji Tilt-Shift o różnych ogniskowych, oraz może macro (taki tani 180mm f/3.5). Fish był dobrym pomysłem, widać po zainteresowaniu na forum. Także taki wynalazek Canona jak makro 65mm z wbudowanym mieszkiem, te dedykowane szkło do makro z powiększeniami x2, x3... też zdaje się AFu nie ma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    35 1.4, bez AF. Kto się zakłada ?
    Nie ma o co się zakładać:-D . Już 2 miesiące temu przedstawiciel Samyanga potwierdził, że niedługo wprowadzą na rynek to właśnie szkło:

http://www.fredmiranda.com/forum/topic/816174/5

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cichy to pewnie już ma w domu paczki z tym szkłem tylko nie wolno mu sprzedawać do premiery
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Cichy to pewnie już ma w domu paczki z tym szkłem tylko nie wolno mu sprzedawać do premiery
    Szkieł przeznaczonych do sprzedaży z pewnością jeszcze nie ma (oficjalna premiera obiektywu dopiero na Photokinie), ale zaryzykuję twierdzenie, że miał je w rękach ;-)

Tak na marginesie; robi się ciekawie pod względem dostępności szkieł o ogniskowej 35mm i świetle f1,4. Najpierw nowy CZ distagon, teraz Samyang...

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów