Strona 27 z 53 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Sorry, rzeczywiście to trochę gapiowsko napisałem, paski są rozpinane rzepem, ale nie trzeba ich wcale rozpinać aby zamontować tylko jedno body, /tzn. nie ma efektu przekrzywiania się całości na jedną stronę pod wpływem ciężaru body i szkła/.
    Dzieki za odpowiedzi.
    Przetestowalem w ostatnia sobote.
    Dla mnie rewelacja, ale musialem poszukac na youtube o co chodzi z tym gumowym paskiem i okazalo ze faktycznie po spieciu paskow z tylu bardzo dobrze trzyma oba body "bardziej" za plecami. Nie dyndaja sie po bokach, latwiej sie przeciskac.

Przy okazji zaliczylem ostra glebe w ciemnym korytarzu - myslalem ze juz mam ziemie, a tam jeszcze byly dwa stopnie - polecialem do przodu i na kolano. Body szarpnelo na dol, ale byly wysoko podpiete - nie udezyly, nie otarly sie, nie zerwaly. Polecam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    No i mało brakowało....
    Szczęscie, że miałem dodatkowe zabezpiecznie. Pasek szlag trafił i zestaw 5d2 z 24-70L zawisł 20 cm nad ziemią...
    Karabińczyk rozsypał się na 3 częsci...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oczywiscie chodzi o Quick Strap produkcji kolegi Bakek.
    Karabińczyki w pierwszej wersji paska pod wpływem szarpnięć na pewno się zużywają. Obecnie stosowane są metalowe karabińczyki, a pasek jest o wiele bardziej bezpieczny. Dziwi mnie dlaczego kolega nie napisał do mnie, a dowiaduję się o tym z forum. Na pewno jednak będzie mógł spodziewać się nowego paska w ramach reklamacji.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakek Zobacz posta
    Na pewno jednak będzie mógł spodziewać się nowego paska w ramach reklamacji.
    Bardzo dziękuje, proszę nie wysyłać.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Bardzo dziękuje, proszę nie wysyłać.
    na co wymieniasz ?

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Na Twój patent
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

eee, myślałem że nabędziesz reportera i będę mógł pomacać ;D

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Mam do Twojego patentu w zasadzie wszystko, a ten pasek używam sporadycznie. Więc raczej wykorzystam to co mam i będę dalej zbierał na dobry statyw

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Kolega enter w poście 178 pokazał ciekawy sposób do zawieszenia body ja go osobiście przerobiłem z oryginalnego paska i wyszło mi takie coś. Jestem bardzo zadowolony z tego "patentu" kark nie boli, szybko i wygodnie sięgam po aparat

a tu kilka zdjęć ( przepraszam za jakość robione telefonem)

50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    Kolega enter w poście 178 pokazał ciekawy sposób do zawieszenia body ja go osobiście przerobiłem z oryginalnego paska i wyszło mi takie coś. Jestem bardzo zadowolony z tego "patentu" kark nie boli, szybko i wygodnie sięgam po aparat
    Osobiście rozważałem taką konstrukcję ale pasek reporterstrap: ma bardzo szeroki naramiennik i świetnie rozkłada niemały ciężar, aparat przykręcony od spodu wisi gripem w stronę ręki (czas dostępu), jest o wiele dłuższy, ma zabezpieczenie, wygodnie i błyskawicznie mogę zmieniać jego długość, w zimowych ciuchach mogę go rozpiąć zamiast przekładać nad głową. Moja wersja ma kieszonki w naramienniku.
    150 zł to nie mało ale wydaje mi się, że dawno tak dobrze nie wydałem pieniędzy.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Domyślnie

Ja dla pewności zamówiłem sobie z www.sun-snuper.de, karabińczyk na cienkim prostokącie, gdyż ten od repostripa z wygrawerowanym logiem trochę mi przeszkadza w pionowych kadrach i ociera o grip, dodatkowo zgłosiłem kilka drobnych usprawnień w wersji PRO-S, zdjęcia przesyłam do producenta wraz z paskiem celem dokonania zmian. Tylko ze paczka z niemeczy coś nie może dojść.
    Canon FF i słoików kilka

Strona 27 z 53 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów