Strona 53 z 66 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dobra teraz będę brutalnie szczery. Przejrzałem sobie Twoje zdjęcia na stronie. Nie wiem na ile aktualne są , u siebie mam z przed ponad roku a to dużo , ale jeśli są w miarą aktualne to panie zluzuj tym bardziej. Celujesz w zbyt wysoką półkę cenową jak dla mnie. Ani jakościowo , ani obróbkowo ani same w sobie te zdjęcia nie są jeszcze tak dobre. Fakt są tam i dobre zdjęcia , ale bardzo mało. Za to ewidentnie po niektórych wypowiedziach na forum w moim odczuciu po prostu przesadzasz z lekka odnośnie swojej osoby.

Kiedy w ogóle wziąłeś się za fotografowanie ślubów ?
    no comment...

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Ja mialem fotografa za 1200pln. Dostalem 1200 zdjęć wołanych na masowym presecie w LR. Robione 450d z lampą i jednym obiektywem(17-40L chyba).
    Nadal jestem zadowolony, bo to pamiątka z ważnego dla mnie dnia. Wywiązał się z tego co obiecał.

Znajomi tego lata mieli fotografa za kilka tysięcy. Dwa body, kilka elek, świetna obróbka.
    I co z tego jak 90% ujęć zrobił szerokim kątem mimo iż bardzo wyraźnie zastrzegli ze takich sobie nie życzą i na co ten przystał!

Pierwszy za mniejsze pieniądze poświęcił mało czasu, Michale! ale się wywiązał a drugi mając
    warsztat, sprzęt, wiedzę i dobre portfolio
    zawalił sprawę.

To jest pamiątka ślubna, a więc kierowana do mas. I traktowanie tego tylko i wyłącznie jako wielka sztuka artystyczna z nieliczeniem się z preferencjami klienta tutaj sensu nie ma. Nie każdy potrzebuje krzywych kadrów z obróbką bardziej przypominającą grafikę, serio :-)

Edukacja? W jakims stopniu napewno, sam bym wybrał lepszego fotografa gdybym poznał forum canon-board.info te kilka miesięcy wcześniej. Co nie znaczy ze wziąlbym takiego za 3 tysiace złotych!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Że tak spytam ... 1 300 za co konkretnie bierze taki "koleś" ?
    Bo się nerwowo zaczynam na krześle wiercić ...
    :-P

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie ważne co robi za ten tysiak trzysta ale widać jest skuteczny. Marketing ma opanowany perfekt. Zobacz ile postów napisano w tym temacie a on dał tylko anons na jakimś portalu. Cena jest rzeczą względną ale w tym przypadku działa.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wołos Zobacz posta
    Że tak spytam ... 1 300 za co konkretnie bierze taki "koleś" ?
    Za to samo co Michał Sokołowski chce więcej. Swoja drogą, to przydałoby sie Michale, żebys podlinkował te swoje wywody na stronce. Zaoszczędzisz na tłumaczeniu klientom, dlaczego za tyle, a klienci zaoszczędzą czas przy poszukiwaniu foto-pstryka.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kwestia ceny i klienta to dwie rozne sprawy... ogolnie sprzet jest drogi nie ma co jesli ktos placi podatki wystawia rachunki i traktuje to jako jednorazowy srodek na zycie to nie ma co sie dziwic ze trzeba sie cenic.. podam dla przykladu ze moim hobby jest fotografia i w tym roku zaczalem dopiero sie w tym realizowac jako dodatkowe zajecie.. bo fajne przy tym co sie ma zarobic na cos czego sie nie ma a i ludzie czasami dobre slowo powiedza.. powiem tak na tyle gratow co mam ja dla przykladu w Szczecinie biore 2300 z fotoksiazka uwazam ze to jest za malo dla amortyzacji wydanych przezemnie pieniedzy.. ale zeby ktos dal wiecej trzeba troche poczekac i sie nagimastykowac .. albo miec dobry marketing etc kalina .. pzdr
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

trudno że od tak teraz taką ilość sprzętu amortyzować ;] , to trzeba by na lata rozłożyć , poza tym w ten sposób do tego też nie ma co podchodzić , kupowałeś sprzęt jako amator więc i tak dobrze że teraz masz opcje na tym zarobić ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    .. albo miec dobry marketing etc kalina .. pzdr
    Kalina jeszcze zdjęcia ma dobre, sam marketing możesz sobie w buty włożyć.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dlatego tak napisalem w sumie duzo radosci jest z tego jak uda sie cos zarobic a ludzie cie poleca innym .. sprzet napewno pomaga chodz doswiadczenie tez jest bardzo wazne .. Masz fajna obrobke MM .. niezle mieszasz krzywymi i maskami ale to sie ceni ..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Kalina marketin ma dobry i poleca Julke Molner a ja bym na wesele za ta kase dla przykladu nie wzial... chodz bierze podobnie.. wiec jak powiedzialem marketing wazna sprawa..

fotografia krytukuja inni fotografowie a ludzie czesto na zdjeciach sie nie znaja.. i wybieraja fotografa z polecenia jak jest z wyzej wymieniona osoba bo dla mnie Kalina faktycznie robi dobra robote i tego nie powiedzialem

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Kalina jeszcze zdjęcia ma dobre, sam marketing możesz sobie w buty włożyć.
    Ostatnio edytowane przez dancio ; 09-09-2010 o 21:00 Powód: Automerged Doublepost
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    ...powiem tak na tyle gratow co mam ja dla przykladu w Szczecinie biore 2300 z fotoksiazka uwazam ze to jest za malo dla amortyzacji wydanych przezemnie pieniedzy.. ...
    To i tak masz dobrze, bo na "moim rynku" mało kto by tyle zapłacił. W miarę akceptowalna cena w JG za całość (repo, plener, książka czy album - koszty), to ~1600zł.
    Podobne zabawki i koszty, a rynek jednak ludzi biedniejszych, nasycony "fotografami" z wydmuszkami-lustrzankami-kitami i wymusza tak niskie stawki.
    To jest kurna ból.

Strona 53 z 66 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów