Pokaż wyniki od 1 do 10 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wołos Zobacz posta
    Że tak spytam ... 1 300 za co konkretnie bierze taki "koleś" ?
    Za to samo co Michał Sokołowski chce więcej. Swoja drogą, to przydałoby sie Michale, żebys podlinkował te swoje wywody na stronce. Zaoszczędzisz na tłumaczeniu klientom, dlaczego za tyle, a klienci zaoszczędzą czas przy poszukiwaniu foto-pstryka.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kwestia ceny i klienta to dwie rozne sprawy... ogolnie sprzet jest drogi nie ma co jesli ktos placi podatki wystawia rachunki i traktuje to jako jednorazowy srodek na zycie to nie ma co sie dziwic ze trzeba sie cenic.. podam dla przykladu ze moim hobby jest fotografia i w tym roku zaczalem dopiero sie w tym realizowac jako dodatkowe zajecie.. bo fajne przy tym co sie ma zarobic na cos czego sie nie ma a i ludzie czasami dobre slowo powiedza.. powiem tak na tyle gratow co mam ja dla przykladu w Szczecinie biore 2300 z fotoksiazka uwazam ze to jest za malo dla amortyzacji wydanych przezemnie pieniedzy.. ale zeby ktos dal wiecej trzeba troche poczekac i sie nagimastykowac .. albo miec dobry marketing etc kalina .. pzdr
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    .. albo miec dobry marketing etc kalina .. pzdr
    Kalina jeszcze zdjęcia ma dobre, sam marketing możesz sobie w buty włożyć.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

...powiem tak na tyle gratow co mam ja dla przykladu w Szczecinie biore 2300 z fotoksiazka uwazam ze to jest za malo dla amortyzacji wydanych przezemnie pieniedzy.. ...
    To i tak masz dobrze, bo na "moim rynku" mało kto by tyle zapłacił. W miarę akceptowalna cena w JG za całość (repo, plener, książka czy album - koszty), to ~1600zł.
    Podobne zabawki i koszty, a rynek jednak ludzi biedniejszych, nasycony "fotografami" z wydmuszkami-lustrzankami-kitami i wymusza tak niskie stawki.
    To jest kurna ból.

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mi w sumie nie chodzi tak bardzo o kase.. i to mowie szczerze.. ale dla wyzej podanego przykladu marketing jest wazny.. zobaczcie u mnie na blogu sesje Bony Clyde.. zrobilem ja za free moim znajomym oni do zdjec slubnych wzieli Julke i zaplacili cos kolo 5k... pytanie czy u mnie przeplacili czy moze tylko mi sie tak wydaje
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

uwazam ze to jest za malo dla amortyzacji wydanych przezemnie pieniedzy..
    Ile rocznie wydajesz na update/naprawy sprzętu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ile rocznie wydajesz na update/naprawy sprzętu?
    Micles, witaj !

czy jest wątek tutaj na CB w którym się teraz nie udzielisz po tak długim celibacie ?

:-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Za to samo co Michał Sokołowski chce więcej. Swoja drogą, to przydałoby sie Michale, żebys podlinkował te swoje wywody na stronce. Zaoszczędzisz na tłumaczeniu klientom, dlaczego za tyle, a klienci zaoszczędzą czas przy poszukiwaniu foto-pstryka.
    drogi Dinderi,

jest takie coś w reportażu jak wyczucie momentu oraz "oko" - o wiele ważniejsze niż obróbka i torba z eLkami....
    nie chcę być nieskromny, ale to wyczucie momentu czasami u mnie się "pojawia"..... podobnie jak "oko" - fakt, rzadko, zbyt rzadko, ale się pojawia. I uwierz mi - są ludzie (klienci) co to potrafią dostrzec. (na moje szczęście).

Fakt - portfolio mam nieaktualne (zwłaszcza obróbkowo) ale obiecuję poprawę.
    Jak tylko zaktualizuję - nie omieszkam Cię powiadomić.

Uprawnienia umieszczania postów