Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Wiecie co? Ja chyba wezmę kilka najbardziej popularnych monitorów (raptem ze 4-6 ich wyjdzie) i porobię zdjęcia porównawcze.
    No więc napisałem - S2243W będzie cieszył nasze oczęta zabójczym kontrastem, piękną czernią i szerokogamutowymi barwami o cudownym *******nięciu. Na zdjęciu, z wyświetlonym landrynkowatym lanszaftem będzie się prezentował rewelacyjnie, polecam go wszystkim wielbicielom szerokopojętej rozrywki.

Natomiast jeśli potem zrobimy sobie zdjęcie ciemnoszarej apli, to już będzie mniej różowo, tzn. owszem - różowo i zielono pewnie będzie, ale nie do końca może to wywoływać zachwyt.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    I ponowię pytanie o różnice do w.w. zastosowań w panelach neca 24 a 26 wuxi2 (oczywiście poza gamutem).
    Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Przepraszam - nie doczytałem.
    Z mojego doświadczenia wynika, że różnica pomiędzy 24 a 2690WUXi2 sprowadza się do innych świetlówek za matrycą, co przekłada się na inny gamut. Osobiście nie polecam 2690WUXi2 - jest w cenie zbliżonej do PA241W, który jest względem serii x90 mocno stuningowany.

2490WUXi2 w swej obecnej cenie ok. 2800PLN stanowi rozsądną propozycję dla kogoś, komu zależy na solidnej jakości i większej przestrzeni roboczej w rozdzielczości 1920x1200px - nie jest może tak perfekcyjny jak PA231W, ale jest większy.

Za 2690WUXi2 nic specjalnie nie przemawia - chyba że ktoś ma słaby wzrok i potrzebuje możliwie dużego plamsztala, pod tym względem nie ma sobie równych.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 09-09-2010 o 13:24 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów