No więc napisałem - S2243W będzie cieszył nasze oczęta zabójczym kontrastem, piękną czernią i szerokogamutowymi barwami o cudownym *******nięciu. Na zdjęciu, z wyświetlonym landrynkowatym lanszaftem będzie się prezentował rewelacyjnie, polecam go wszystkim wielbicielom szerokopojętej rozrywki.
Natomiast jeśli potem zrobimy sobie zdjęcie ciemnoszarej apli, to już będzie mniej różowo, tzn. owszem - różowo i zielono pewnie będzie, ale nie do końca może to wywoływać zachwyt.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przepraszam - nie doczytałem.
Z mojego doświadczenia wynika, że różnica pomiędzy 24 a 2690WUXi2 sprowadza się do innych świetlówek za matrycą, co przekłada się na inny gamut. Osobiście nie polecam 2690WUXi2 - jest w cenie zbliżonej do PA241W, który jest względem serii x90 mocno stuningowany.
2490WUXi2 w swej obecnej cenie ok. 2800PLN stanowi rozsądną propozycję dla kogoś, komu zależy na solidnej jakości i większej przestrzeni roboczej w rozdzielczości 1920x1200px - nie jest może tak perfekcyjny jak PA231W, ale jest większy.
Za 2690WUXi2 nic specjalnie nie przemawia - chyba że ktoś ma słaby wzrok i potrzebuje możliwie dużego plamsztala, pod tym względem nie ma sobie równych.