Pokaż wyniki od 1 do 10 z 726

Wątek: jaka L-ka 24-70 czy 24 105

Mieszany widok

Domyślnie

Tego właśnie się obawiałem, opinii za i przeciw tyle samo.

Muszę się poważnie nad tym zastanowić. Nie chcę na darmo inwestować kasy a i także nie chcę jej tracić, gdybym faktycznie przeszedł na FF.
    Trudna decyzja, bo wszystkie te szkła mają logiczne uzasadnienie, ale każde ma trochę za i przeciw.

Dziękuję wszystkim za pomoc, każde rady są na wagę złota, bo do tej pory wiedziałem jakie szkła mi potrzebne, ale teraz się zaciąłem i wtopa.

Mam jeszcze z miesiąc na przemyślenie tego tematu, więc przewałkuję go zaś od początku.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_tom Zobacz posta
    Tego właśnie się obawiałem, opinii za i przeciw tyle samo.
    Jest kilka takich wątków, które nigdy nie będą rozstrzygnięte. Dopiero jak kupisz będziesz wiedział czy ci dane szkło pasuje. Ale jednym się pociesz, że "L" są bardzo solidne i ewentualna sprzedaż po 2 latach wcale nie musi być dużą stratą. Ja kupiłem swojego 24-105 za 3200, a był potem okres, że nowe chodziły po 3900 i mogłem sprzedać za np. 3400. Więc kupuj co ci się bardziej spodoba, sprawdź jak ci się z tym żyje i ewentualnie zmieniaj.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Uprawnienia umieszczania postów