Ale co ty chcesz osiagnac? Przymykasz i tyle. Chcesz korzystać z pełnej dziury? Po co? Przecież i tak GO jest ogromniaste i nie ma to praktycznie znaczenia.
Ale co ty chcesz osiagnac? Przymykasz i tyle. Chcesz korzystać z pełnej dziury? Po co? Przecież i tak GO jest ogromniaste i nie ma to praktycznie znaczenia.
mnie akurat sie nie pali, poczekam chwile na premiere G12 zobacze co tam Canon wlozyl za cuda na kiju :-) ten EX1 jest ok, tylko ogniskowa ma troche krotka, a chodzi o uniwersalna, biorac pod uwage ze sa kompakty z jakimis mega zoomami x30... wiec te 90 w LX5 przejdzie G12 pewnie bedzie mial wiecej.
Musze jeszcze pomacac Panasonica bo nigdy Lumixa w rekach nie mialem...
Grzegorz
A ktoś w ogóle wie kiedy można by się spodziewać g12 bo się powoli zastanawiam czy nie pożyczyć aparatu na urlop i poczekać trochę.
Kilka dni temu jeszcze byłem przekonany że premiera będzie pod koniec sierpnia bynajmniej na necie były takie informacje i w zasadzie było to uzasadnione wejściem s95 a teraz to już sam nie wiem czy są to tygodnie czy miesiące.
pisali ze na tragach teraz we wrzesniu powinno byc wiadomo, albo sie pokaze, albo nie :-) chyba photokina sie nazywaja :-)
Grzegorz
a gdzie byla, bo na razie oficjalnie to sie chyba nic nie ukazalo....
Grzegorz
Premiery canona g12 nie było.
Natomiast pojawia się na rynku nikon P7000
http://www.nikon.pl/pl_PL/product/di.../coolpix-p7000 ciekawa alternatywa do ex1 i może przyszłego G12.
P7000 nie jest zadna alternatywa do niczego tak samo zreszta jak P6000 nikon nie zrobil do tej pory kompaktu wartego uwagi a juz na pewno nie kompaktu ktory by mial zastapic lustro.
Wg. mnie na dzien dzisiejszy kupujac zaawansowany kompakt warto rozwazyc ponizsze propozycje w kolejnosci:
samsung EX1 (posiadam obecnie i nie szybko zmienie)
lumix LX5 (specyfikacja niezla)
canon G11 (bawilem sie nim tydzien)
lumix LX3 (mialem przez 6 mcy)
Sa jeszcze jakies zjawiska typu wspomniany nikon czy ricoch sigmy ale to juz nisza.
Nie wiem jak G12 ale G10 to juz przy 400(((
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tragicznie nie jest ale nie jest to lustro......
Ostatnio edytowane przez cezarycezary ; 20-09-2010 o 00:39 Powód: Automerged Doublepost