Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: odtwarzacz multimedialny do clipów filmowych z 5D2 i innych

Mieszany widok

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

Z tego co wiem to płyty z plikiem .MOV nagrywane programem MyDVD albo easy creatorem Roxio można odtwarzać na stacjonarnym dvd.

Może poszukaj odtwarzacza blu-ray.
    ja w sieci na jednej ze stron znalazłem tekst z 2009 r.

"Philips BDP7300 jest przykładem nowoczesnego i uniwersalnego odtwarzacza blu-ray. Z płyt CD, DVD i blu-ray, a także z pamięci USB flash lub aparatu cyfrowego czyta wiele formatów graficznych, muzycznych oraz wideo. Port USB odtwarzacza jest na tyle szybki, że bezpośrednio z pendrive’a można wyświetlać płynnie nawet filmy w trybie 1080p. Urządzenie bez problemu odtwarza filmy MOV czy WMV, ale niestety nie rozpoznaje formatu MKV, który w internecie jest bardzo popularny."

Z tym, że nie widziałem na stronie producenta w specyfikacji adnotacji o tym.
    Piotrek S.

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pietro.s Zobacz posta
    Z tego co wiem to płyty z plikiem .MOV nagrywane programem MyDVD albo easy creatorem Roxio można odtwarzać na stacjonarnym dvd.
    Zgadza się ale nagranie płyty HD strawnej dla odtwarzacza Blu-ray (czyli albo płyty blu-ray - konieczna nagrywarka BD albo AVCHD DVD) to wiele godzin kodowania - z mojego doświadczenia wynika, że mój komputer potrzebuje kilkunastu godzin (!) aby stworzyć kilkunatuminutową płytkę DVD AVCHD.

Mój odtwarzacz blu-ray to prosty model bez gniazda USB. Z resztą nawet gdyby było to nie jest pewne czy by "radziło" ciężkie surowe pliki mov prosto z Canona. Tak samo jak nie chce ich odtworzyć mój player (playbox ASMAX) mimo, że ma wbudowane dekodery H.264 - czyli formatu w jakim kodowane są pliki wideo canona. Dlatego chętnie bym poznał opinie tych którym się udało odtworzyć surowe pliki mov na odtwarzaczu multimedialnym (ale może też na odtwarzaczu blu-ray przez USB - może wymienię...)

Uprawnienia umieszczania postów