Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: [głowica] jaka głowica do 1000zł

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz b Zobacz posta
    dzięki za informację :-) teraz mam głowice 3D MF... ale czuje, że to nie to ;-) w tym lub przyszłym tygodniu wybiore się i pomacam Benro B-1 lub B-2

a co myślicie o głowicach Giottos?
    teraz przyszedł czas na głowice a później na inne nogi - lżejsze ;-)
    Głowica frotka 3d nie jest zła, tylko za dużo czasu zabiera ustawianie :-(
    Czytałem, że Giottos to solidna firma, ale ich głowic nie macałem. Nogi masz całkiem fajne - stabilne i markowe, czego chcieć więcej?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna Awatar lukasz b

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Głowica frotka 3d nie jest zła, tylko za dużo czasu zabiera ustawianie :-(
    Czytałem, że Giottos to solidna firma, ale ich głowic nie macałem. Nogi masz całkiem fajne - stabilne i markowe, czego chcieć więcej?
    głowica to 804RC2, długo sie ustawia to fakt, ale przy "postawieniu" 40D + 70-200/2,8 L to niestety sie "wygina" i trzeba od początku ustawić i wziąć poprawkę na uchyb... mam na myśli inny kadr niż poziomy... (przy pionowym wykorzystuje ring od obiektywu)
    ewentualne spakowanie do plecaka głowicy sprawia problem (muszę poodkręcać "rączki" od głowicy) i sporo miejsca zajmuje :-(
    wiele pytań

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz b Zobacz posta
    głowica to 804RC2, długo sie ustawia to fakt, ale przy "postawieniu" 40D + 70-200/2,8 L to niestety sie "wygina" i trzeba od początku ustawić i wziąć poprawkę na uchyb... mam na myśli inny kadr niż poziomy... (przy pionowym wykorzystuje ring od obiektywu)
    ewentualne spakowanie do plecaka głowicy sprawia problem (muszę poodkręcać "rączki" od głowicy) i sporo miejsca zajmuje :-(
    ta głowica faktycznie jest koszmarnie duża i nieporęczna. Ja zaopatrzyłem się w Manfrotto 488RC2 okazyjnie i jestem bardzo zadowolony. Polecam tę lub jej nowszą wersję 498RC2
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów