"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Na prawdę myślisz, że po 17stu stronach tego wątku, ktoś potrzebuje jeszcze informacji w stylu "co nowego w CS5"???
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
wersje cs5 edu mozna na 100% wykorzystywac w celach komercyjnych, takze po skonczeniu edukacji, liczy sie moment kupna, wystarczy wyslac skan waznej legitymacji do adobe i dostajemy seriala. jesli chodzi o dzialalnosc gospdarcza rowniez mozna uzywac takiej wersji ale TYLKO w przypadku 1osobowej dzialalnosci, czyli nie dzielimy z nikim majątku... i uzywamy softu TYLKO na prywatnym komputerze (nie na zadnym firmowym, wobec tego nie mozemy sobie odliczyc vat przy kupnie)....
wersji edu nie mozna tylko odsprzedac czy tez odstąpić
niedowiarkow odsyłam na telefoniczna line BOK adobe
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i dodam tylko, ze master collection jest za niecałe 3kto naprawdę okazja, bo normalnie to koszt 9k
ci co legitymacji nei maja zapisywac sie na studia i po semestrze rezygnowac :P hehe
Ostatnio edytowane przez dexter77 ; 18-07-2010 o 16:44 Powód: Automerged Doublepost
...A po ich ukończeniu napisać własnego PSa...![]()
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
we wcześniejszych wersjach PSa w Save for Web miałem wybrany katalog, do którego ostatnio zapisywałem zdjęcia (nieważne czy to było kilka minut wcześniej, czy przy wcześniejszym otwarciu PSa). Teraz (w wersji 5) po włączeniu PSa mi wybiera katalog, w którym oryginał zdjęcia się znajduję. Dopiero jak już jedno zapiszę to kolejne już mi proponuje zapisać tam, gdzie przed chwilą...
Jak można zrobić, żeby ZAWSZE (czyli de facto przy pierwszym użyciu po włączeniu) pokazywał ostatni katalog?
Sam napisałeś, że Ci pokazuje ostatni katalog w którym coś zapisałeś to w czym problem ?
w tym, że tak jest tylko jeśli już zapisuję 2-gą i kolejną fotę przy danym włączeniu... Defaultowo (po włączeniu PSa) zapisuje mi do tego skąd wziął, czyli chce nadpisać oryginalny plik.
Ostatni katalog (zawsze, nieważne czy tuż po włączeniu czy ileś zdjęć po) pokazywały mi wersje wcześniejsze
Vitez i paru innych wspominało, że 'Save to Web' zapisuje bez konwersji do sRGB. Dzisiaj tak sobie bliżej popatrzyłem i to co zauwyżyłem to...zapisuje do sRGB, ale w EXIF nie zmienia taga i tam np. widnieje ProPhoto.