Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 184

Wątek: Photoshop CS5

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A ja sobie tak testuje, testuje, i ciekawa opcje zauwazylem... Image -> Apply image Ktos cos szerzej o tym ? Bo tak testujac to troche, ustawiajac kanal niebieski i tryb: lighten - mam wrazenie ze pieknie sciaga niebieskawy zafarb np z bialych ubran nie ruszajac koloru skory :> Pewnie podobnie zadziala przy zdjeciach w cieplej tonacji i ustawieniu czerwonego kanalu :>
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oczywiscie jesli nie ma danego koloru za duzo w tle, bo tez go ubije :P Ale czasami chyba moze sie przydac
    Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 05-06-2010 o 18:20 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    Natomiast wiem, że różnica w licencjach jest i np. dotyczy wersji Mac i Pc. Teraz jest wspólny numer i wspólna instalacja, która może zostać legalnie zainstalowana na dwóch różnych systemach, ale jednocześnie używana tylko na jednym.
    mógłbyś rozwinąć? Aktualnie mam PeCeta, ale w przyszłości planuję zakup jabłka, a z tego co widzę np. w Cortlandzie można kupić albo WIN albo MAC...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Totalnie nie siedze w temacie, ale rozumiem że to jest in-plus?
    IMHO tak.
    Ziarno jest trochę bardziej wyraziste, ale detalu jakby więcej.
    ISO 1000 +0,65EV z 40D:

I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dziś dyrekcji nie było, więc nic się nie dowiedziałem, podskoczę w tygodniu, najpóźniej w następny weekend coś napiszę, jak to działa u mnie w szkole z tą licencją.

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ppawcio Zobacz posta
    mógłbyś rozwinąć? Aktualnie mam PeCeta, ale w przyszłości planuję zakup jabłka, a z tego co widzę np. w Cortlandzie można kupić albo WIN albo MAC...
    Jak kupujesz wersje BOX to masz tylko wybor albo Mac Box albo Windows Box.. W przypadku zakupu wersji elektronicznej dostajesz klucz ktory mozesz zainstalowac zarowno na MAcu jak i na Windows (zaleta kupowania wersji elektornicznej). Oczywiscie kupujac elektroniczną nie masz tych pudel i nosnikow (sam sobie sciagasz z sieci z Adobe. Dodatkowa zaleta to taka, ze masz numer w w bazie Adobe i w razie kradziezy nic sie nie dzieje. W przypadku boxu sprawa troche bardziej skomplikowana. O ile zarejestrujesz program to klucz masz "chroniony" , ale jak stracisz dyski to nie we wszystkich przypadkach Adobe wyle ci nowe.

Ja lubie te wszystkie pudelka, nosniki, folderki opakowania. Kiedys pamietam , ze jak sie kupowalo Photoshopa Cs to byly i nosniki i pudlo i gruba ksiazka "o photoshopie" , plyta z kursem video. A teraz od czasu chyba Cs4 to praktycznie poza plytami nic nie dorzucaja do boxu. O ile CS4 byl jeszcze w Dvd case, tak Cs5 to juz w ogole po kosztach pojechane i w papierowych kopertach nosniki daja.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Jak kupujesz wersje BOX to masz tylko wybor albo Mac Box albo Windows Box.. W przypadku zakupu wersji elektronicznej dostajesz klucz ktory mozesz zainstalowac zarowno na MAcu jak i na Windows (zaleta kupowania wersji elektornicznej). Oczywiscie kupujac elektroniczną nie masz tych pudel i nosnikow (sam sobie sciagasz z sieci z Adobe. Dodatkowa zaleta to taka, ze masz numer w w bazie Adobe i w razie kradziezy nic sie nie dzieje. W przypadku boxu sprawa troche bardziej skomplikowana. O ile zarejestrujesz program to klucz masz "chroniony" , ale jak stracisz dyski to nie we wszystkich przypadkach Adobe wyle ci nowe.
    Nie znam tematu, ale właściwie mógłbym się założyć, że mając wersję box, można spokojnie ściągnąć z sieci wersję na inną platforme i użyć swojego numeru seryjnego.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie znam tematu, ale właściwie mógłbym się założyć, że mając wersję box, można spokojnie ściągnąć z sieci wersję na inną platforme i użyć swojego numeru seryjnego.
    Technicznie pewnie można, tylko czy to legalne?

Domyślnie

Trzebaby sprawdzić, ale jakie byłyby przeciwskazania dla firmy? Chyba żadne?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Trzebaby sprawdzić, ale jakie byłyby przeciwskazania dla firmy? Chyba żadne?
    Jeśli nielegalne to kara wielkości kilkukrotności wartości softu. Jeśli dla firmy to tyle co nic to żadnych innych przeciwwskazań nie widzę .

Domyślnie

Mówiąc "firmy" miałem na myśli Adobe...skoro pozwalaja na to w wersji elektronicznej, to dlaczego nie mieliby pozwalać w wersji pudełkowej. Przecież elekroniczna jest dla nich tańsza nawet o tą cene płytki i kartonu

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów