Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Zabrudzenie wiziera w 50d

Domyślnie Zabrudzenie wiziera w 50d

Witam serdecznie .

Przepraszam z gory za to jezeli temat byl juz poruszany .
    Posiadam canon 50d i mam problem z wizjerem.Jest zabrudzony jakimis poprochami i kurzem. Napewno nie sa to zabrudzenia na matrycy bo zdjecie sa czyste .Moje pytanie brzmi czy warto wysylac aparat do serwisu "gwarancja" czy dac sobie z ty spokoj i samemu jakos sobie z tym poradzic .Czy mozecie cos doradzic???

Aparat ma 4 miesiace!

Domyślnie

W serwisie Ciebie wyśmieją i odpowiednio skasują... warto się przejść do lokalnego magika i on wyczyści... albo wyczyścić ostrożnie szmatką/wacikiem.
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Albo się przyzwyczaić...
    Za pół roku znowu będzie syf. Albo i prędzej.

Domyślnie

Zgoda ale musze sie jakos do srodka tego wiziera dostac i strace gwarancje !

Początki nałogu

Domyślnie

wyczyść lustro i wizjer nad lustrem (podchodzisz od tej dziury gdzie obiektyw wkladasz)
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Coś już napisał

Domyślnie

to matówkę masz brudna nie wizjer
    dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamut78 Zobacz posta

Aparat ma 4 miesiace!
    I tu jest pies pogrzebany...
    Przejmujesz się tym, rozumiem bo masz nowy sprzęt. Ale olej to skoro nie działa w żaden sposób na fotki.
    Mi wlazł jakiś syf nie wiadomo którędy pod matówkę, a na starym analogu w wizjerze, albo jeszcze gdzieś indziej zagnieździła sie jakaś mrówa (też nie wiem jakim trafem)...Dopóki nie psuje to zdjęć to nie wnikam...
    A na pocieszenie ci dodam że za jakiś dzień lub dwa zobaczysz pyłek na matrycy... Wtedy będą jaja...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Olej to, serio... Byś zobaczył jaką piaskownicę miałem w 400D... Moim zdaniem nie warto się w to bawić.

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

i nie dmuchaj do srodka!! nigdy!!

Domyślnie

Dzieki panowie za rade prawdopodobnie to oleje dopoki nie bedzie to przeszkadzac w robieniu zdjec
    A na marginesie 50d nie jest pierwsza moja lustrzanka i pylkiem na matrycy sie nie przejmuje ;-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów