To że ktoś dostał nagrodę, czy dwie, nie znaczy, że na widok każdej jego pracy mam dostawać 'wizualnego orgazmu' albo 'artystycznej ekstazy' :P
To że ktoś dostał nagrodę, czy dwie, nie znaczy, że na widok każdej jego pracy mam dostawać 'wizualnego orgazmu' albo 'artystycznej ekstazy' :P
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Trudno, żeby te zdjęcia nazwać nawet dobrymi...
A to źle świadczy o nagrodzie, że laureat tak prestiżowego konkursu umie zrobić tylko jedno czy dwa świetne zdjęcia (chociaż to, że wygrał to też wcale nie znaczy, że zdjęcia były dobre), a później kompletnie nie trzyma poziomu i publikuje jakieś ziutkowe fotognioty.
To może sam odpowiem
Słaby kadr do nagrody WordPress ma to, że jak już sie komuś uda zdobyc nagrodę, to choćby potem psią kupę centralnie sfotografował na chodniku, zmanierowana "elyta" będzie się rozpływać nad artyzmem tego zdjęcia.
Coś jak ze zdjęciami Terrego Richardsa, kiedyś jedna ciotka powiedziała, że to sztuka, dołączyła się druga ciotka, a dzisiaj drukują mu kalendarz Pirelli.
Zdjęcia w linku wyglądają na specjalnie wybrane tak, żeby było maksymalnie źle.
Jakby "artysta" chciał przekazać myśl: "taka jest nasza rzeczywistość - szara, tłoczna, bez twarzy".
Teraz łatwiej w tym odnaleźć sztukę, prawda? :rolleyes:Bądź co bądź, LAUREAT przez wielkie "Lał"
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Niestety, ideologia dorabiana jest do większości "pop-artu", jaki nas atakuje każdego dnia. Podany link jest świetnym tego przykładem. Za set mniej niż przeciętnych kadrów, ktoś zapłacił pewnie całkiem przyjemne pieniądze i poświęcił miejsce w mediach, które również warte jest niemałe pieniądze.
Takie same zdjęcia ma w swoich wakacyjnych albumach 30 milionów Polaków. Ale żeby zapłacić panu przez wielkie "LAŁ" trzeba dorobić ideologię. Wtedy jedna z drugą, zmanierowana ciotka się zachwyci i sukces finansowy osiągnięty. A i artystyczny, również, że i owszem.Portfolio rośnie...
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Jak dla mnie to ktoś te zdjęcia podmienił - i tylko oświadczneie autora mnie przekona że nie.
To mimo wszystko są prace do albumu a tego to nikt normalny nie wydrukuje.
Takie pstryki to ludzie kompaktami robią. Na jednym (ostatnim 15 zdjęciu) nie ma kompozycji centralnej. Na pozostałych główny temat jest w środku kadru (równo jak od linijki). Zdjęcia bez tematu, koncepcji, kompozycji.
Lepsze zdjęcia sobie z wakacji robiłem