Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Obiektyw do ludzi w ruchu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Robienie zdjęć na dużych otworach gdzie GO jest liczona w centymetrach i do tego ludzi w ruchu i do tego stałką to trudna sprawa. Łatwiej już ustawić mniejszy otwór aby powiększyć trochę GO i jak kolega wyżej napisał zastosować panoramowanie a stopień rozmazania tła regulować czasem otwarcia migawki. Pytanie czy chcesz uzyskać efekt <url=http://picasaweb.google.pl/lh/photo/3890VoqlYvQxLAbqS8Q2nQ?feat=directlink>TAKI</url> czy <url=http://picasaweb.google.pl/lh/photo/gUw0i3TF7TH_PIY-oGJKRw?feat=directlink>TAKI</url>

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta

Raczej chciałbym uzyskać ten pierwszy efekt.
    A może jakiś obiektyw zmiennoogniskowy możecie polecić? Bo czasami jak będzie trzeba gdzieś dalej stanąć to może być problem ze stałkami.
    Canon 450D + 18-55 IS

Coś już napisał Awatar Manaj
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

kup stałkę, to uczy myślenia.

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Robienie zdjęć na dużych otworach gdzie GO jest liczona w centymetrach i do tego ludzi w ruchu i do tego stałką to trudna sprawa. Łatwiej już ustawić mniejszy otwór aby powiększyć trochę GO i jak kolega wyżej napisał zastosować panoramowanie a stopień rozmazania tła regulować czasem otwarcia migawki.
    Ja robiłem podobnie. Mam 55-250. Na 250mm jak trafisz w obiekt to tło też ci się ładnie rozmyje. Zależy czego oczekujesz. A co do panoramowania, jeżeli nigdy nie robiłeś takich fotek to trochę czasu spędzisz na próbach. Ale moim zdaniem warto bo efekty są ciekawe
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Uprawnienia umieszczania postów