Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: canon500d problem z odwzorowaniem kolorów

Mieszany widok

Domyślnie

Hej! Wydaje mi się, że to nie jest ani kwestia ustawiania balansu bieli, ani stylu ani ekranu itd. Miałem Canona 1000d, potem 450d i wszystko było ok. Kiedy kupilem 500d okazało się, że są jakieś jaja z kolorami, a konkretnie z kolorem czerwonym i jego odcieniami. Wyglądały czasem kompletnie nienaturalnie. Nawet w trybie czarno bialym dawało się to we znaki. Dlatego pozbyłem sie tego aparatu i pozostałem przy 450d. Ale do tej pory nie wiem, czy taka jest już uroda 500-tki, czy może mój egzemlarz był wadliwy? Jeśli wadliwy, to najwyrażniej nie jedyny. Oprócz Jagody i mnie podobny problem ma gość np tutaj (ang.):

http://forums.dpreview.com/forums/re...6&changemode=1

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drapichrust Zobacz posta
    Hej! Wydaje mi się, że to nie jest ani kwestia ustawiania balansu bieli, ani stylu ani ekranu itd. Miałem Canona 1000d, potem 450d i wszystko było ok. Kiedy kupilem 500d okazało się, że są jakieś jaja z kolorami, a konkretnie z kolorem czerwonym i jego odcieniami. Wyglądały czasem kompletnie nienaturalnie. Nawet w trybie czarno bialym dawało się to we znaki. Dlatego pozbyłem sie tego aparatu i pozostałem przy 450d. Ale do tej pory nie wiem, czy taka jest już uroda 500-tki, czy może mój egzemlarz był wadliwy? Jeśli wadliwy, to najwyrażniej nie jedyny. Oprócz Jagody i mnie podobny problem ma gość np tutaj (ang.):

http://forums.dpreview.com/forums/re...6&changemode=1
    No ja uzywam 500d i nie mam zadnych problemow z kolorami. Proponuje zrobic testowe zdjecia wedlug wzornika lub poprostu kilka kolorowych kartek.

Wedlug mnie to tak jak poprzednizy wspomnieli problem twkwi w ustawieniach (interpretacji) balansu bieli.

Uprawnienia umieszczania postów