Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Indie nepal - bagaż

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar meehaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja miałem 'okazję' przewozić laptopa w bagażu głównym lufthansą (Bruksela-Monachium). Na lotnisku w Brukseli poinformowałem Panią przy odprawie o laptopie w bagażu, na co Pani zadzwoniła po kogoś, gdyż taki bagaż (z czymś łatwym do uszkodzenia) nie może jechać po taśmie. Powiedziała aby zostawić bagaż koło niej i że zaraz się ktoś po niego zgłosi (nakleiła również znaczek/ulotkę FRAGILE).

Z faktu, że miałem jeszcze sporo czasu, poobserwowałem bagaż.... Przyszedł Pan, bez większej ostrożności, wrzucił mój bagaż na wózek i pojechał.

Niedługo później:

Tak się złożyło, że siedziałem z tyłu w samolocie i obserwowałem załadunek bagaży. W tym również mojego, który został rzucony na taśmę tak samo jak każdy inny mimo nalepek FRAGILE...

Laptop był służbowy i nic mu się nie stało, ale od tego czasu... NIC co można zniszczyć nie przewożę w głównym bagażu, a w szczególności aparatu.

A więc wracając do tematu - odradzam przewożenie lustrzanki w bagażu głównym. No.... chyba, że masz do tego dedykowane pancerne pudło
    Pentaxian

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meehaw Zobacz posta

Z faktu, że miałem jeszcze sporo czasu, poobserwowałem bagaż.... Przyszedł Pan, bez większej ostrożności, wrzucił mój bagaż na wózek i pojechał.

Niedługo później:

Tak się złożyło, że siedziałem z tyłu w samolocie i obserwowałem załadunek bagaży. W tym również mojego, który został rzucony na taśmę tak samo jak każdy inny mimo nalepek FRAGILE...

Laptop był służbowy i nic mu się nie stało, ale od tego czasu... NIC co można zniszczyć nie przewożę w głównym bagażu, a w szczególności aparatu.
    http://www.youtube.com/watch?v=uRFcbWdn360&feature=fvw
    Tak apropo traktowania bagaży na lotniskach. Laptop i sprzęt foto lata ze mną wyłącznie w podręcznym.
    7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny

Uprawnienia umieszczania postów