Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekwion Zobacz posta
    Rozumiem, że nikt nie wpadł, że można wyzwalać więcej niż jedną lampę i czemuś to służy??
    Po co 5 lamp? Mnie wystarczy lampka wbudowana w aparacik. Nigdy bym nie wpadł na pomysł błyskania 5 lampkami.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa/Słubice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Po co 5 lamp? Mnie wystarczy lampka wbudowana w aparacik. Nigdy bym nie wpadł na pomysł błyskania 5 lampkami.
    Jak już wspomniałem kiedyś forum służy, a raczej służyć powinno ludziom, którzy szukają tutaj odpowiedzi/rozwiązań.

Twój post, dzięki temu, że jest tak rzeczowy pozwolił Ci zabłysnąć. Gratuluję.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Niedawno zauważyłem pewną przypadłość RF-602. Chodzi o to, że wyzwalacze te mają różne opóźnienie w zależności od tego jak je wyzwalamy. Dla przykładu: nadajnik podłączony za pomocą kabelka pc do korpusu, czas 1/200 - czysto, 1/250 - czarny pasek na dole. Ten sam korpus, nadajnik na sankach - czysto na 1/250. Co ciekawe, mając nadajnik podłączony kabelkiem, przed wyzwoleniem migawki wciskamy i trzymamy przycisk na nadajniku do połowy (aby dioda zapaliła się na zielono) i wtedy wyzwalamy migawkę - czyste 1/250. Stosując ten trik w aparatach z elektroniczną migawką można zejść do 1/800.

Jeśli chodzi o wyzwalanie kilku lamp, to dodam tylko, że jednym odbiornikiem można wyzwolić dwie lampy - jedna na stopce, druga podłączona kabelkiem. Działa, sprawdzałem.

Uprawnienia umieszczania postów