Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: zimniejsze zdjecia

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

jak dla mnie tych zdjeć porównywać nie można bo nie były robione w TYM SAMYM CZASIE 9 czerwca vs 20 lipca... czego oczekujesz...... że warunki atmosferyczne będą czekały 1,5 miesiąca aż potestujesz puszkę?? jeżeli chcesz cokolwiek porównywać to muszą to być identyczne warunki... czytaj... zdjecie w tym samym czasie w krótkich odstępach czasu.... identyczne ustawienie sprzętu jak i położenia/// statyw strzał w to samo miejsce identyczny kąt // a nie takie na oko w takim dużym odstępie czasu
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    jak dla mnie tych zdjeć porównywać nie można bo nie były robione w TYM SAMYM CZASIE 9 czerwca vs 20 lipca... czego oczekujesz...... że warunki atmosferyczne będą czekały 1,5 miesiąca aż potestujesz puszkę?...
    Sorki, ale to nie ma najmniejszego znaczenia.
    Często robię kilka ujęć w dokładnie tym samym momencie,
    i czasami wystarczy minimalne przesunięcie kadru by WB był różny.
    A najciekawsze jest też to, że czasami nawet zdjęcia na statywie mają różny WB.
    Ja z tym nie mam problemu, bo i tak robię w RAW, więc potem dopasowuję na kompie jak nie gra.

Canon, You Can... not to be sure ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uprawnienia umieszczania postów