Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: skradziony sprzęt - Wrocław

Domyślnie skradziony sprzęt - Wrocław

Witam wszystkich i przepraszam za braki w savoir-vivre .
    Zarejestrowałem się na tym forum po to zeby ostrzec wszystkich przed zakupem sprzętu który został skradziony wczoraj we Wrocławiu w pubie Przekręt. Mam również minimalną nadzieję, ze może ktoś trafifszy na mój aparat (obiektywy na pewno nie są do odzyskania sprawdzi numer seryjny i da mi znać. Skradziony sprzęt to nie żadne wypale jestem niemajętny obecnie i jest to dla mnie prawdziwa katastrofa. Moze ktoś ma doswiadczenie i wie gdzie wypływa skradziony sprzęt (bo chyba nie na Allegro). A oto lista:

body: canon eos 400d, nr seryjny 1430826579,
    obiektywy: canon 50mm 1:1,8, canon 70-350 światło nie wiem na razie ale był taki tylko jeden produkowany, jeszcze w analogowych czasach
    karta pamieci: SD extreme III, # EKXT-XE4X-NUCY-4T37 4 gb

+ stara torba tekstylna, na pewo nikt jej nie będzie próbowaół sprzedać

proszę uprzejmie o konstruktywne sugestie jakie działania podjąć, gdzie szukać (zasadniczo - wiatru w polu, to wiem, ale cuda się zdarzają przecież)
    pozdrawiam wszystkich serdecznie
    Grzegorz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Przykra sprawa. Poszukaj w swoim mieście w komisach, allegro też warto patrolować, jeżeli jest to giełda foto.
    A jeśli można zapytać w jakich okolicznościach skradziono aparat?

Dopiero zaczyna Awatar kubak1988
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Gumtree sprawdzaj. Ale ogólnie kiepsko to widzę...
    EOS 5D mkII + EOS 50D + 17-40/4L + 24-70/2.8L + 70-200/2.8L + 50/1.8 + 580EX II + EIZO 23"

Domyślnie

niestety, nie jestem bez winy. w knajpie, w czasie meczu, na chwilę wyszedłem i aparat został sam w jednej (ciemnej) sali Przekrętu. po paru minutach go nie było

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Może banalne pytanie, ale pytałeś barmana? Często jest tak, ze jak ktoś coś zostawi to zostawia u barmana... Ale wątpię, żeby ktoś był aż tak uczciwy...

Domyślnie

jasne ze pytałem całej obsługi, ale policjantka przez telefon zadała ciekawe pytanie czy pomieszczenie jest monitorowane? tego nie wiem. dzisiaj zgłaszam "przywłaszczenie" na Police, ale co to może dać? nawet jak jest monitoring to przecież nie nagrywają non-stop...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Pytanie było jak najbardziej na miejscu.
    I bym Ci radził jak najszybciej udać się do klubu, pogadać z obsługą. Jeśli monitoring jest, to zazwyczaj trzyma się nagranie na dysku przez jakiś czas (2-3 dni). Może jeszcze nie skasowali.

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jaki sens miałby monitoring, gdyby nie nagrywał non-stop...? Jeśli mają monitoring, to jest szansa, że będa jeszcze dysponowali nagranie 2-3 dni wstecz na rejestratorze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Panowie wyżej mają racje. Nagrania trzymane są do jakiegoś tygodnia. Tyle, ze jakość tych nagrać jest często.. tragiczna.

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzechotnick Zobacz posta
    dzisiaj zgłaszam "przywłaszczenie" na Police, ale co to może dać?
    nie chcę Cię zniechęcać albo dołować ale szukaj na własną rękę wszędzie gdzie się tylko da bo policja za wiele Ci nie pomoże...

ja niedawno też zgłaszałem kradzież moja sprawa trafiała do różnych oddziałów bo jedni twierdzili ze to nie ich teren a kolejni że też nie ich i tak w końcu po 2 miesiącach ktoś zajął się sprawą a 7 dni później dostałem pismo ze w związku z nieznalezieniem sprawcy kradzieży śledztwo zostało zawieszone..... za co płacimy podatki?? nie wiem ale połowa podgrzewaczy stołków powinna wylecieć bo sami się mieszają i myślą jak to by się nie narobić....

powodzenia mam nadzieje że się odnajdzie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów