Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: obiektyw uniwersalny

Domyślnie

Tamron 17-50 lub Sigma 17-70!
    Co do tego 17-85 to nie wiem chłopie co Ci odbiło! Moim (subiektywnym) zdaniem jest gorszy niż kit canona (18-55)

ps. A jeśli ma być na prawdę uniwersalny to 28-300 od Canona :P
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    I brak stabilizacji dodatkowo.
    Jest przecież Tamron 17-50 w wersji VC...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Jest przecież Tamron 17-50 w wersji VC...
    Też jestem na etapie "wymiany" KIT-a na coś innego. Po przeczytaniu wielu wypowiedzi wiem, że będzie to Tamron 17-50. Zastanawiam się tylko, czy ta stabilizacja jest przy nim niezbędna, czy też kupić (zgodnie z wcześniejszymi wypowiedziami) używanego bez stabilizacji.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mar_ko Zobacz posta
    Też jestem na etapie "wymiany" KIT-a na coś innego. Po przeczytaniu wielu wypowiedzi wiem, że będzie to Tamron 17-50. Zastanawiam się tylko, czy ta stabilizacja jest przy nim niezbędna, czy też kupić (zgodnie z wcześniejszymi wypowiedziami) używanego bez stabilizacji.
    Stabilizacja fajny bajer, ale od kiedy siedzę w tym sporcie, to jeszcze nigdy nie miałem szkła/body ze stabilizacją, bo nie potrzebowałem... Wszystko zależy od Twoich wymagań. Jeśli czujesz, że się przyda, to weź ze stabilizacją. Co fotografujesz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Stabilizacja fajny bajer, ale od kiedy siedzę w tym sporcie, to jeszcze nigdy nie miałem szkła/body ze stabilizacją, bo nie potrzebowałem... Wszystko zależy od Twoich wymagań. Jeśli czujesz, że się przyda, to weź ze stabilizacją. Co fotografujesz?
    Głownie dwóch bardzo żywych i ruchliwych chłopaków (4 i 6 lat) oraz ich mamę :-D - teraz akurat nad morzem (siedzę w pokoju, bo na plaży nie da się wytrzymać, dopiero po południu robi się nieco chłodniej). Oprócz tego czasem jakiś krajobraz, ciekawa sytuacja, słowem różne rożności. Jestem totalnym amatorem, 40D z kitem mam od dwóch miesięcy, ale i tak najbardziej lubię te zdjęcia robione stałką 50mm (1.8). Może ktoś powie, że to za mało czasu na zapoznanie się ze sprzętem, ale jestem już zdecydowany na wymianę kita na Tamrona. Widziałem przykładowe zdjęcia, podoba mi się ich kolorystyka i jakość. W kicie mam IS stale włączony, ale mam wrażenie, że dałoby się radę i bez niego.

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Na ruchliwe chlopaki stabilizacja nic nie poradzi. Do krajobrazu zamiast stabilizacji znacznie czesciej wykorzystuje sie statyw. Ogolnie w Twoim przypadku nie ma IS/VC wiekszego sensu.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ewentualnie 18-135 IS, albo coś droższego 15-85 IS USM - ten drugi ma niezłe opinie nawet :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrcng Zobacz posta
    albo coś droższego 15-85 IS USM - ten drugi ma niezłe opinie nawet :-)
    Chyba nie ten budżet.

Domyślnie

Tak się jeszcze zastanawiam, jak to jest z kupnem używanego na. Tamrona 17-50. Czy kiedy sprzedający mówi, że jego egzemplarz nie wykazywał FF/BF z jego body, to czy to oznacza, że z moim też nie będzie?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mar_ko Zobacz posta
    Tak się jeszcze zastanawiam, jak to jest z kupnem używanego na. Tamrona 17-50. Czy kiedy sprzedający mówi, że jego egzemplarz nie wykazywał FF/BF z jego body, to czy to oznacza, że z moim też nie będzie?
    Niestety, niekoniecznie... :sad:

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów