Strona 4 z 28 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 279

Wątek: [battle] Goomis vs micles vs ?? - reportaż ślubny

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No jeżeli rozważamy taki poziom "debeściactwa" to ja też oddaję 200-250.

Domyślnie

Dla mnie to też są ważne momenty (nie związane bezpośrednio z parą mlodą):

Domyślnie

Proponuje 9 zdjec, obrobka tylko: kontrast, jasnosc, saturacja, punktowe sciemnianie i rozjasnianie. Jak na Grand Press Photo
    Zadnych teksturek, zmiekczania, gotowych akcji, kolorowania.
    Chetni?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanyzewski Zobacz posta
    Proponuje 9 zdjec, obrobka tylko: kontrast, jasnosc, saturacja, punktowe sciemnianie i rozjasnianie. Jak na Grand Press Photo
    Chetni?
    ciekawe jak to zweryfikujesz ? :-/

a 9 zdjęć dobrych to moja żona zrob ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    żona zrobi miało być :-)
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 01-07-2010 o 16:54 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja nie bardzo rozumiem. Warunki battle definiują uczestnicy potyczki, jeśli ktoś nie chce ich oglądać to nie ogląda, jeśli ktoś chce obejrzeć 9 lub 20 to tyle obejrzy. Zdjęcia wrzucane na inny serwer zatem miejsca nie zabierają - nie rozumiem gdzie tu problem?
    pkt 8 regulaminu

Domyślnie

ja też nie kumam w czym problem....
    myślę że 100 zdjęć to można obejrzeć, bez przesady, materiał będzie przecież i tak po grubej selekcji.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Przyjmujemy do battle'a do 4osób jak wspomniałem, ale tylko 1 i 2 miejsca kwalifikują się do następnej potyczki z wygranymi z battle'a pank-michał.

Ale tak się zastanawiając, jeżeli mają być 4osoby to można trochę obniżyć limit (55-65??)
    Na razie nie mam konkretnego zdania w tym temacie, zależy jak od zdania uczestników (chociaż i tak wiem, że micles się nie zgodzi :-P )
    Może też zwiększyć do np. 80-100 ale z plenerem razem? Jak uważacie?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ja uważam, że te playoffy są bezsensu.
    Cytat Zamieszczone przez hanyzewski Zobacz posta
    Chetni?
    Zastanawiam się czy kiedykolwiek użyłem czegoś więcej...
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 02-07-2010 o 01:10 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ja to wszystko w Lightroomie robię (przy czym nie używam w ogóle tamtejszego Brusha, bo jest do d**y), chyba że modelkowe to wtedy do PSa i retusz...
    Aha, wiesz co myślę o plenerze, co nie?
    Ostatnio edytowane przez micles ; 02-07-2010 o 10:41 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ok, tak więc przedyskutowaliśmy z miclesem jeszcze raz sprawę i postanowiliśmy trochę zmienić zasady.
    Otóż battle przeprowadzamy 1 na 1 i zamiast 70-80zdjęć z samego repo dajemy 80-100 z reportażu i pleneru włącznie.
    Myślę, że nie będzie dla kogoś problemem obejrzenie ok 190zdjęć w postaci 2kompletnych materiałów.
    Postanowienia takie gdyż 4x80 zdjęć już mogło być faktycznie za wiele do oglądania.
    Z góry przeprosiny dla Odiego, mam nadzieję, że nie czujesz się urażony. Możesz wyzwać trzeszcza na trochę późniejszy termin ;-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 4 z 28 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów