Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Jak fotografowac pieknych inaczej?

Bywalec Awatar plaucjusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czikabonita Zobacz posta
    Chodzi mi raczej o konkretne przyklady nie o teorie.
    Zobacz tutaj. Ja jestem pod ogromnym wrażeniem wyczucia autorki zdjęć- Anny Bodnar
    http://plfoto.com/zdjecie,portret,hi...1,2094256.html

Nie wiem czy taka estetyka mieści się w tym co chciałeś zobaczyć...
    Ja ją podziwiam za zdjęcia z dziewczyną, która jest tak okaleczona.
    Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
    Artysto, twórz, nie gadaj!
    Johann Wolfgang Goethe

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin K Zobacz posta
    Moim zdaniem srednio to tu pasuje...
    W zalinkowanym filmie wyłuszczone są podstawowe sposoby eksponowania tego, co w fotografowanym modelu najlepsze. Jest to doskonały instruktarz, jak kadrować i kiedy wciskać spust migawki, żeby nawet mało korzystny "obiekt" wyszedł ładnie i sympatycznie.
    Nie rozumiem, co Ci tu nie pasuje.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Wystarczy, że spowodujemy, że osoba, którą fotografujemy czuję się pewna siebie, naprawdę jest ważna psychologia w tych wypadkach. Trzeba pokazywać zdjęcia i trzymać w przekonaniu, że dobrze wygląda dana osoba. Wszyscy mają to coś, więc naprawdę, to jest według własnego uznania. Światło również jest bardzo ważną częścią tego wszystkiego. Tak naprawdę nie ma sposobu, trzeba po prostu przekonać osobę, że ma prawo być fotografowana, jak inni, rozluźnić. Reszta sama przechodzi.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oprócz doboru światła pokazującej modela korzystnie itp, wydaje się przydatne ustalenie oczekiwań co do zakresu korekcji graficznej. Ludzie są różni, jedni oczekują jej więcej (chciałbym tak wyglądać), inni wcale (tak wyglądam).
    C-F-K - forever

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie ma osób niefotogenicznych - to tylko kwestia ilości wykonanych zdjęć. Jak już znajdziesz 3 takie na których fotografowana osoba będzie się sobie podobać i się zaakceptuje, to dalej pójdzie łatwo.
    ArtMag

Domyślnie

Moja metoda byla zawsze taka:

1. Jesli model (modelka) byl brzydki, uwydatnialem te cechy, czasem do stopnia obrzydliwosci.. I ludziom sie albo bardzo podobalo, albo nienawidzili mnie.
    2. Jesli model (modelka) byl brzydki i tym samym nieciekawy, po prostu przecietny, odmawialem robienia zdjec.

Najwazniejsza jest akceptacja samego siebie przez modela oraz swiadomosc swojego wygladu. Kiedys pewna bardzo bardzo brzydka dziewczyna chciala, zebym zrobil jej zdjecia typu bikini etc. i chciala cos w stylu fotek Carmen Electry.. i byla potem bardzo nieszczesliwa, ze jak Electra nie wyglada.. Cos takiego, kto by pomyslal..

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Nie wiem, czy tu, czy gdzieś indziej natknęłam się na linka do sesji z otyłymi modelkami (nie z nadwagą, ale naprawdę otyłymi) -- była tak zrobiona, że ta otyłość rzucała się w oczy ostatnia. Ale za chiny sobie nie przypomnę co kto i kiedy.

Tam główną rolę grała stylizacja (były w otoczeniu inne przedmioty) i światło. Wszystko było utrzymane trochę w stylu retro.

Z własnego doświadczenia: uważam, że mam strasznie niefotogeniczny profil -- i po prostu unikam zdjęć z profilu -- a portrety en face mam naprawdę ładne. Zresztą nawet te "idealne" osoby będą miały "bad angle" i da się zrobić im brzydkie zdjęcie. W drugą stronę jest trochę trudniej, ale zawsze się da. Problemem będzie wyobrażenie danej osoby o niej samej i konfrontacja tego ze zdjęciami.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Generalnie najważniejszy jest aspekt psychologiczny, jeśli ktoś nie jest nieprzeciętnej urody, a i do tego przykładowo cholernie nieśmiały, wtedy mamy generalnie problem - musimy się postarać żeby poczuła się dobrze przed obiektywem, a to nie jest łatwe.

Dalej, pozytywnie wpływa używanie teleobiektywu, który spłaszcza perspektywę (zmniejsza nos, jakieś wystające policzki, etc). No i światło, rozproszone i puszczone tak, żeby ukrywało wady.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Miasto
    Konin

Domyślnie Piękni inaczej

Polecam zapoznanie się z twórczością fotografki Diane Arbus. Specjalizowała się w zdjęciach jeszcze bardziej niż pięknych inaczej (nie chcąc nikogo obrazić), ale może się przydać: http://diane-arbus-photography.com/index.html

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alekskaj Zobacz posta
    Polecam zapoznanie się z twórczością fotografki Diane Arbus. Specjalizowała się w zdjęciach jeszcze bardziej niż pięknych inaczej (nie chcąc nikogo obrazić), ale może się przydać: http://diane-arbus-photography.com/index.html
    To samo chciałem zaproponować! :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów