Mając do dyspozycji tylko 4GB , na zdjęcia ceremoni ... lepiej będzie wszystko robić w raw w przedziale -0.7 ev do +0.7 ev czy zrobić 3 jpg w bracketingu .Która opcja będzie lepszym rozwiązaniem 5 raw VS 3 jpg![]()
Mając do dyspozycji tylko 4GB , na zdjęcia ceremoni ... lepiej będzie wszystko robić w raw w przedziale -0.7 ev do +0.7 ev czy zrobić 3 jpg w bracketingu .Która opcja będzie lepszym rozwiązaniem 5 raw VS 3 jpg![]()
Jak sobie wyobrażasz bracketing w reportażu?
Po co 5 RAWów? Starczy jeden odpowiednio naświetlony i w obróbce można wszystko wyciągnąć, bez bawienia się w HDRy...
Dokładnie tak, a jeśli masz puchę, z której niewiele można wycisnąć, to ewentualnie 2 RAWy, prawie identyczne i potem zabawa w PS, ale tak można zrobić kilka zdjęć, a nie wszystkie, bo się potem człowiek zajedzie.
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
reportaż z ceremoni ślubu , a bracketing podczas kazaniaJak sobie wyobrażasz bracketing w reportażu?
zazwyczaj tyle robię do hdrPo co 5 RAWów?
Zabawa w PS z jednym raw wyjdzie podobnie jak zabawa z HDRprawie identyczne i potem zabawa w PS, ale tak można zrobić kilka zdjęć, a nie wszystkie, bo się potem człowiek zajedzie.
Przy tylko 4GB karty?
Jak dla mnie masakra.![]()
C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
& C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)
:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody
dlaczego masakra :sad: ,robiąc dla jednej sceny 3 x RAW będę miał 40-50 ujęć , czy to aż tak dużoPrzy tylko 4GB karty?
Jak dla mnie masakra
boję się o duży szum w ciemnych partiach obrazu , a z czasem pewnie zejdę na 1/8 , będę miał ok 2 tyg na oddanie materiału .to ewentualnie 2 RAWy, prawie identyczne i potem zabawa w PS
Nie stać Cię na pojemniejszą kartę? Napisz chociaż że masz drugie zapasowe body i nie robisz tego zlecenia za kasę?
Ten temat mnie przerasta
Jeśli możesz to rzeczywiście kup jakąkolwiek kartę, a jak nie to chociaż pożycz od znajomych ale bracketing na ceremonii... niezwykle ciekawy pomysł...